Agricola Punica

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?

Gelegen onder Corsica midden tussen Italië, Spanje en Tunesië, is Sardinië een eiland met een wijnbouwhistorie van meer dan 2000 jaar. Wellicht ingegeven door de grote afstand tot het vasteland, is van kwalitatieve wijnbouw pas sinds een jaar of 20 sprake. Sinds 2002 mogen de Sardijnen zich een wijnhuis van allure rijker rekenen. In dat jaar besloot het wijnhuis Tenuta San Guido, makers van icoonwijn Sassicaia, zich aan te sluiten bij een van de rijzende sterren op het eiland en werd Agricola Punica opgericht.

Col wijnmaker agricol
Col wijnmaker agricolCol wijnmaker agricol
Col wijnmaker agricolCol wijnmaker agricol

Dottore Sebastiano Rosa

Sinds zijn eerste jaargang is Sassicaia dé icoonwijn van Italië met status en prijs die niet onderdoet voor de Grands Crus Classés in Bordeaux. Wijnmaker Dottore Sebastiano Rosa zou er wereldberoemd door worden. Sinds een tijdje is hij actief in Sardinië. Ook volgens de legendarische wijnmaker en zakenpartner Giacomo Tachis, die hier een optrekje heeft, is dit de ‘place to be’. En te oordelen naar de twee superwijnen die we hier presenteren, hebben ze gelijk.

Punica

Het domein Punica bevindt zich in het zuidwesten van het eiland, in het gebied ‘Sulcis Meridionale’. “Het warme klimaat met de verkoelende invloed van de zee geven perfecte omstandigheden voor druiven als carignano (in Frankrijk: carignan), syrah, merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc”, meent Tachis. Men maakt twee wijnen: een superblend op basis van alle druiven die Montessu heet en een icoonwijn van één wijngaard met carignano, cabernet sauvignon en merlot. Aangezien er internationale rassen worden gebruikt (een deel van het succes van deze wijnen) komen deze wijnen niet onder de DOC op de markt, maar als IGT Isola dei Nuraghi.