2018 | Italien

Antonelli San Marco Montefalco Riserva Rosso 2018

Speichern
Uitmuntend Gambero Rosso. intens en fruitig aroma, dat doet denken aan zwarte kersen en bessen. De wijn is heerlijk mooi droog, elegant, evenwichtig en goed gestructureerd in de mond. Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Herkunft
    Italien
23,50 31.33 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

Riserva Montefalco Rosso DOC - Bio - Uitsluitend gemaakt in de beste oogstjaren - vier sterren Italiaanse Sommeliers.
De Montefalco Rosso is een een blend van 80% Sangiovese (geselecteerd uit de oudste wijnstokken) en 10% Sagrantino en 10% Montepulciano druiven. De eerste jaargang van de Riserva was 1998.
De wijn is intens robijnrood van kleur. In de neus zijn de geuren intens en complex met fruitige tonen, bosbes, oosterse specerijen, varens en pijptabak. In de mond is de wijn prachtig in balans, mooi gelaagd, elegant, donker rijp rood fruit, licht kruidig en een heerlijk lang aanhoudende fruitige afdronk met mooie afgeronde tannines.

De wijngaard met de oudste Sangiovese stokken is gelegen op de heuvels bij San Marco, (gemeente Montefalco). De wijngaarden liggen op een hoogte tussen de 300 en 400 hoogte met een zuidelijke- en zuidwestelijke blootstelling. De wijngaard is aangeplant rond 2000. De heuvels rondom San Marco is één van de beste wijngebieden in de Regio Umbria. jaar.
In de wijngaard wordt uitsluitend met de hand gewerkt. De oogst van de druiven geschiedt eveneens handmatig beginnende met de Sangiovese druiven eind spetember. Half oktober worden de Sagrantino en Montepulciano druiven geoogst. Na de oogst worden de druiven in kleine kratten naar de wijnmakerij gebracht. De vinificatie van de druiven geschiedt per ras volstrekt gescheiden.
De vergisting geschiedt, met de schillen, voor een periode van 3 tot 4 weken bij een gecontroleerde temperatuur van 28°C. De verdere rijping van de wijn geschiedt in eikenhouten vaten van 25 hl gedurende 18 maanden. Vervolgens wordt de wijn van de verschillende druivenrassen gemengd en blijft zij voor een periode van 6 maanden in cementen vaten. Hierna wordt de wijn gebotteld en verfijnt zij nog voor minimaal 6 maanden op de fles in de kelders van het domein.
Montefalco Rosso wijn spijs combinatie tips: heerlijk bij gegrild vlees gerechten, gebraden vlees en rijpe harde kazen.
Jahrgang2018
LandItalien
Hersteller/ImporteurVF
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt13,50 % Vol.
EAN8032646060119
ArtikelnummerUMB-1010-R10105-18

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?