2018 | Italien

Antonelli San Marco Montefalco Rosso 2018

Speichern
Uitmuntend Gambero Rosso. intens en fruitig aroma, dat doet denken aan zwarte kersen en bessen. De wijn is heerlijk mooi droog, elegant, evenwichtig en goed gestructureerd in de mond. Weitere Informationen
  • Herkunft
    Italien
15,95(*) 21.27 pro Liter
/ Price per bottle
Nicht lieferbar
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

Uitmuntend Gambero Rosso, traditionele Bio Montefalco Rosso DOC, heerlijk intens rood rijp fruit en kruiden.
* Uitmuntend beoordeling Gambero Rosso, 2 rode glaasjes;
* Bio gecertificeerd;
* Nieuw in ons assortiment;
* 20% Goedkoper dan vergelijkbare wijnen;
* Perfect bij gerechten met varkensvlees, BBQ, pastagerechten en pizza.

De Montefalco Rosso is een blend van Sangiovese 70%, Sagrantino 15%, Montepulciano 15%.

Robijnrode wijn met een intens en fruitig aroma, dat doet denken aan zwarte kersen en bessen. De wijn is heerlijk mooi droog, elegant, evenwichtig en goed gestructureerd in de mond. De frisheid van Sangiovese geeft de wijn een meer dan uitstekende drinkbaarheid.
De Montefalco Rosso is door Antonelli in 1979 voor het eerst geproduceerd. De opbrengst per plant is rond de 1 tot 1,5 kg.
In de wijngaard wordt uitsluitend met de hand gewerkt. De oogst van de druiven geschiedt eveneens handmatig beginnende met de Sangiovese druiven eind spetember. Half oktober worden de Sagrantino en Montepulciano druiven geoogst. Na de oogst worden de druiven in kleine kratten naar de wijnmakerij gebracht. De vinificatie van de druiven geschiedt per ras volstrekt gescheiden.
De vergisting geschiedt, met de schillen, voor een periode van 2 tot 3 weken bij een gecontroleerde temperatuur van 28°C. De verdere rijping van de wijn geschiedt in eikenhouten vaten van 25 hl gedurende 12 maanden. Vervolgens wordt de wijn van de verschillende druivenrassen gemengd en blijft zij voor een periode van 6 maanden in cementen vaten. Hierna wordt de wijn gebotteld en verfijnt zij nog voor minimaal 6 maanden op de fles in de kelders van het domein.
Montefalco Rosso wijn spijs combinatie tips: heerlijk bij Ravioli, pasta gerechten, risotto, varkensvlees gerechten en rijpe kazen
Jahrgang2018
LandItalien
Hersteller/ImporteurVF
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt13,50 % Vol.
EAN8032646060003
ArtikelnummerUMB-1010-R10101-18

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?