2016 | Italien

Antonelli San Marco Sagrantino Montefalco Chiusa di Pannone 2016

Speichern
Absolute Top Sagrantino, hoogste waarderingen, Bio, Cru, allerbeste wijngaard. Gracieuze sensaties, prachtig van structuur, stevig, mooi gelaagd, uiterst lange afdronk stevige tannines. Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Herkunft
    Italien
44,95 59.93 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Nur noch 18 verfügbar
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

Prachtige Cru Sagrantino DOCG - Vijf trosjes, hoogste beoordeling Bibenda, Italiaanse Sommeliers
Intens robijnrode wijn met een rijke, krachtige, elegante en intense geuren. Heerlijke noten van fruit, citrus, kersen, wilde bessen, aromatische kruiden, mint oregano. In de mond geeft de wijn gracieuze sensaties, prachtig van structuur, stevig, mooi gelaagd en in de uiterst lang aanhoudende afdronk stevige tannines.
De wijn is gemaakt uit een strenge selectie van de allerbeste Sagrentino druiven van de Chiusa di Pannone wijngaard. Deze wijngaard is 2,7 ha. groot en is aangeplant in 1995. De wijngaard ligt op een hoogte van rond de 400 meter, met een blootstelling op het zuiden. De wijngaard is aangeplant met een plantdichtheid van 5.000 planten per ha. De bodem is kleiachtige kalksteen rijk van grind en grote stenen. De bodemsamenstelling is van oorsprong komend vanuit het Pleistoceen. De opbrengst is door de strenge selectie zeer laag ongeveer een halve fles, ca. 500 gram druiven per stok.
De druiven worden midden oktober handmatig geplukt. Na de pluk worden de druiven in kleine kratten naar de wijnmakerij gebracht. Hier worden de druiven nogmaals op de beste kwaliteit geselecteerd om hierna te worden geperst. De vergisting van de druiven geschiedt, voor een periode van 3 tot 4 weken, in grote stalen vaten bij een maximale temperatuur van 28ºC. De verdere rijping van de wijn geschiedt in licht getoaste eiken vaten van 500 liter voor een periode van 6 maanden. Vervolgens verfijnt en ontwikkelt de wijn zich nog voor en periode van 24 maanden in grote eiken vaten van 25 hl. Na de opvoding in houten vaten verfijnt de wijn nog voor minimaal 6 maanden in grote vaten van cement. Hierna wordt de wijn, ongefilterd, gebotteld en blijft de wijn nog minimaal 3 maanden op de fles in de kelders van het domein.
Deze prachtige Cru Sagrantino bereikt haar volledige ontwikkeling op 10 tot 15 jaar na de oogst, maar verfijnt nog verder in de volgende 15 jaren en kan zo voor 30 jaar worden weggelegd.
Sagrantino wijn/spijs combinatie: perfect bij stoofschotels, wild, gegrild- geroosterd vlees en bij een kaasplateau van harde kazen.
Jahrgang2016
LandItalien
Hersteller/ImporteurVF
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt14,50 % Vol.
EAN8032646060164
ArtikelnummerUMB-1010-R10102-16

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?