2016 | Italien | Barbera d'Asti

Azelia Barbera d'Alba Vigneto Punta 2016

Speichern
Barbera, 60 jaar oude stokken, 4 trosjes Italiaanse sommeliers, boeiend, complex, sappig, jeugdig, fris, heerlijk donker fruit, wilde bessen pruimen en bramen, frisse zachte, warme afdronk.  Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Rebsorte
    Barbera
  • Herkunft
    Italien, Barbera d'Asti
24,50 32.67 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Nur noch 20 verfügbar
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

Barbera d'Alba DOC - Langhe - 4 trosjes Italiaanse sommeliers
Deze Barbera is een perfecte belichaming van het vrouwelijke karakter van de druif, met geuren van zwarte kersen, bramen, wilde rozenstruiken, bittere cacao en roze peper. In de mond is de wijn boeiend, complex, sappig, jeugdig en fris, met heerlijk donker fruit, wilde bessen, pruimen en bramen, evenwichtige zuurgraad en een frisse, zachte en warme afdronk. De druiven komen van de Punta wijngaard in Castiglione Faletto, Barolo, met een oppervlakte van slechts 0,9 ha en een zuidwestelijke expositie. De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd voordat ze worden ontsteeld en zacht geperst. De vergisting vindt plaats met inheemse gisten bij een gecontroleerde temperatuur van 29°C en de wijn rijpt gedurende 14 maanden in barriques van de 2e passage voordat hij ongefilterd wordt gebotteld. De wijn verfijnt nog eens 6 maanden in de kelders van het domein op de fles. Perfect te combineren met pastagerechten, voorgerechten, BBQ, gegrild of gebraden vleesgerechten.
Jahrgang2016
LandItalien
AnbaugebietBarbera d'Asti
RebsorteBarbera
Hersteller/ImporteurVF
KlassifikationDOCG Barbera d'Asti
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt14 %
ArtikelnummerPIE-1010-R10004

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?