2017 | Italien | Barbera d'Asti

Azelia Barbera d'Alba Vigneto Punta 2017

Speichern
Barbera, 60 jaar oude stokken, 4 trosjes Italiaanse sommeliers, boeiend, complex, sappig, jeugdig, fris, heerlijk donker fruit, wilde bessen pruimen en bramen, frisse zachte, warme afdronk.  Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Rebsorte
    Barbera
  • Herkunft
    Italien, Barbera d'Asti
Regulärer Preis 24,50 Sonderpreis 22,50 30.00 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

Barbera d'Alba DOC - Langhe - 4 trosjes Italiaanse sommeliers
Deze Barbera heeft geuren van zwarte kersen, bramen, wilde rozenstruiken, bittere cacao en roze peper. In de mond is de wijn boeiend, complex, sappig en fris, met heerlijk donker fruit, wilde bessen, pruimen en bramen. De zuurgraad is evenwichtig en de afdronk is zacht en warm. De druiven komen van de Punta wijngaard in Castiglione Faletto, gelegen in het hart van de Barolo. De wijngaard is 0,9 ha groot, heeft een plantdichtheid van 4.600 stokken per ha en ligt op 250 meter boven de zeespiegel met een zuidwestelijke expositie. De grondsoort is klei met veel gesteente. De druiven worden met de hand geplukt, ontsteeld en zacht geperst. De vergisting vindt plaats met inheemse gisten gedurende 15 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 29°C. De verdere rijping van de wijn geschiedt voor 14 maanden in barriques, 2e passage. Hierna wordt de wijn, ongefilterd, gebotteld en verfijnt nog eens 6 maanden in de kelders van het domein. Perfect bij pastagerechten, voorgerechten, BBQ, gegrild of gebraden vlees gerechten.
Jahrgang2017
LandItalien
AnbaugebietBarbera d'Asti
RebsorteBarbera
Hersteller/ImporteurVF
KlassifikationDOCG Barbera d'Asti
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt14 %
ArtikelnummerPIE-1010-R10004-17

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?