Azienda Agricola Talenti

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?

Brunello di Montalcino is een wijn afkomstig uit het gebied rondom het stadje Montalcino in Toscane, dat als een ommuurd adelaarsnest op een hoge heuvel ligt. Dit is het eerste wijnbouwgebied van Italië dat in 1980 de allerhoogste DOCG-status kreeg en de wijnen behoren tot de grootste van het land.

Azienda agricola talenti
Azienda agricola talentiAzienda agricola talenti
Azienda agricola talentiAzienda agricola talenti

Montalcino

De bodems bij Montalcino bevatten klei, tufsteen en kalk. Hierop gedijt de sangiovese-grossodruif, lokaal brunello genoemd, uitstekend. Maar belangrijker is misschien wel het microklimaat om en nabij Montalcino. Het is hier namelijk droger en warmer dan in Chianti en Montepulciano, waardoor de wijnen meer extract hebben.
De Rosso di Montalcino was voorheen meestal een gedeclasseerde Brunello, maar tegenwoordig is het een absoluut volwaardige tweede wijn. We zien daarbij dat steeds meer producenten kiezen voor het maken van een meer  lichte Rosso en een klassieke, krachtiger Brunello. Een Rosso di Montalcino is lichter van kleur en bezit, naast zijn vrij krachtige aroma’s van rood fruit een zekere frisheid. Daardoor is hij, in tegenstelling tot een Brunello, tamelijk vlot drinkbaar.

Pierluigi Talenti

Wij werken reeds ruim 25 jaar met de prachtige wijnen van Pierluigi Talenti. Sinds de start in 1980 Azienda Agricola Talenti uitgegroeid tot een internationaal gerespecteerd wijngoed van 40 hectare, waarvan 22 is beplant met wijnstokken; 16 hectare sangiovese en 6 colorino, canaiolo, syrah, merlot en cabernet. De wijngaarden bevinden zich op een hoogte tussen 200 en 400 meter boven zeeniveau. De Rosso van Talenti is in z’n jeugd al erg heerlijk en de Brunello heeft een ongekend bewaarpotentieel.

Azienda agricola talentiAzienda agricola talenti