Château Barréjat

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?

Als je Château Barréjat zegt, zeg je Tannat en oude stokken. Het château beslaat 40 hectare op het grondgebied van de gemeente Maumusson, binnen de AOP Madiran, gelegen precies tussen de stad Toulouse en de Atlantische kust in.

Uitpuilende prijzenkast van Barréjat

De kracht ligt in de oude wijnstokken van gemiddeld 80 jaar oud, met hun uitzonderlijke robuustheid en beperkte natuurlijke opbrengsten. Denis Capmartin is vierde generatie wijnmaker op dit domein en staat sinds 1992 aan het roer. Zijn vader echter besloot al in 1960 - zijn tijd ver vooruit - om herbicide en pesticide in te ruilen voor grasbegroeiing en alleen nog natuurlijke producten te gebruiken. De keerzijde is dat die duurzame aanpak de opbrengsten beperkt tot maximaal 55 hl/ha, maar ook dat komt de kwaliteit ten goede. Er wordt alleen handmatig geoogst om selectie van gezond en intact fruit mogelijk te maken. Denis maakt niet alleen maar prachtige rode wijnen maar ook unieke witte wijnen uit de AOP Pacherenc-du-Vic-Bihl van ondermeer Gros Manseng, Petit Manseng en Petit Courbu. De prijzenkast van Barréjat puilt uit, en als je de wijnen proeft, besef je waarom.

Barrejat
BarrejatBarrejat
BarrejatBarrejat