Bodegas Pinna Fidelis

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?

Ribera del Duero ligt aan de oevers van de Duero-rivier (bij ons wellicht bekender als Douro zoals hij in Portugal heet), noordelijk gelegen op zo’n 30 km van Valladolid. Uit Ribera del Duero komen de beroemdste wijnen van Spanje waaronder Vega Sicilia.

Wijnmakers bodegas burgo viejo 364x
Wijnmakers bodega pinna fidelisaWijnmakers bodega pinna fidelisa

100% Tempranillo

Het belangrijkste druivenras is tempranillo, al wordt die hier vaak geblend met cabernet sauvignon, merlot en malbec. Pinna Fidelis kiest ervoor om de wijnen van 100% tempranillo druiven te maken om een authentiek karakter te behouden. 

Pinna Fidelis refereert aan de naam van de commune waar de wijngaarden zijn gelegen (Peñafiel), een uitzonderlijk terroir, omdat juist hier twee rivieren samenkomen (Duero en Duratón). De bodega is absoluut de meest moderne in heel Ribera en sinds de eerste jaargang in 2001 hebben de wijnen alle medailles en onderscheidingen gewonnen die er maar te winnen zijn.

Wijnmakers bodega pinna fidelisWijnmakers bodega pinna fidelis
Wijnmakers bodega pinna fidelisWijnmakers bodega pinna fidelis