2019 | Frankreich | Burgund, Meursault

Bourgogne Chardonnay 2019 Domaine Bernard Millot

Speichern

De Bourgogne Chardonnay van Domaine Bernard Millot is gemaakt van druiven afkomstig van wijngaarden in Meursault. Daar de percelen in kwestie op de vlakke delen gesitueerd zijn, zijn ze niet als gemeente-appellation geklasseerd. Maar evengoed maakt Emilien Millot hier een verrukkelijke witte Bourgogne.

Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Geschmack
    Intensiv & Komplex
  • Rebsorte
    Chardonnay
  • Herkunft
    Frankreich, Burgund, Meursault
32,50 43.33 pro Liter
/ Price per bottle
Nicht lieferbar
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

"Een excellente Meursault junior"

De Bourgogne Chardonnay van Bernard Millot is gemaakt van druiven afkomstig van twee climats in Meursault: ‘Les Hautes Coutures’ en ‘Les Pellans’ De Bourgogne Chardonnay cuvées van Bernard Millot zijn gemaakt van handgeplukte druiven afkomstig van twee climats in Meursault: ‘Les Hautes Coutures’ en ‘Les Pellans’.
De eerste grenst onder meer aan de Meursault village geklasseerde wijngaard ‘Les Pelles Dessous’. Climat ‘Les Pellans’ reikt tot de gemeentegrens met Puligny en ligt tegen de Meursault village ‘Les Gruyaches’ en de beroemde, Premier Cru geklasseerde, ‘Les Charmes Dessous’, aan. Daar beide percelen in kwestie echter op de vlakke delen van Meursault gesitueerd zijn, zijn ze niet als gemeente-appellation geklasseerd. Maar evengoed maakt Emilien Millot hier een verrukkelijke witte Bourgogne in de stijl van Meursault: een excellente ‘Meursault junior’.

De oogst vindt met de hand plaats. In de kelder is de vinificatie traditioneel: na persing en bezinking gedurende 12 tot 24 uur wordt de most overgebracht op Bourgondische eikenhouten vaten voor de vergisting met behulp van inheemse gisten. Zodra de alcoholische gisting is voltooid verblijft de wijn 12 maanden sur lie (op de gist) waarbij regelmatig bâtonnage (de lie wordt door de wijn geroerd zodat de wijn nog meer mondgevoel en een romige gistexpressie krijgt) plaatsvindt. Na de rijping op hout, verblijft nog enkele maanden op roestvrijstalen cuves voordat hij op fles wordt gebracht.

Emilien gebruikt maar een klein deel (10%) nieuwe eikenhouten vaten. Zo komt het terroir perfect tot uiting en nodigt de wijn uit om al relatief jong gedronken te worden.

Deze Bourgogne Chardonnay is perfect in balans: vol en levendig fris tegelijk. In de geurwaaier impressies van citrusvruchten en een typerend ‘botertje’. De invloed van het hout is uiterst subtiel. Goede structuur, ronde smaaksensatie met veel souplesse. Perfect op dronk. Een prachtig visitekaartje van een topproducent!
  • Https& Kotelett
Jahrgang2019
LandFrankreich
AnbaugebietBurgund, Meursault
RebsorteChardonnay
WeinstilIntensiv & Komplex
Farbe/ArtWeißwein
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt13,50 % Vol.
AllergeneSulfite
VerschlussartKorken
ArtikelnummerE105344

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?