2015 | Italien | Piemont, Barolo

Brezza Cannubi Barolo 2015

Speichern
Hoogste waardering Italiaanse sommeliers, Barolo van prestigieuze Cannubi wijngaard, vol, complex, elegant, fluweelzacht, fris, rijp rood fruit, bessen, lange afdronk Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Geschmack
    Komplex & Kräftig
  • Rebsorte
    Nebbiolo
  • Herkunft
    Italien, Piemont, Barolo
Regulärer Preis 49,95 Sonderpreis 47,50 63.33 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

Barolo Cannubi - Cantina Brezza - 5 trosjes Italiaanse Sommeliers
Prachtige granaatkleur. In de neus intense geuren van mediterrane struiken, mirte, rozemarijn mengeling met geneeskrachtige kruiden zoals citroenmelisse, gentiaan, jeneverbes, bergmunt. Gevolgd door de tonen van johannesbrood, dennenhars, heerlijke geuren van rijp rood fruit en vruchtvlees. In de mond is de wijn vol, complex, elegant, fluweelzacht, fris, heerlijk rijp rood fruit, bessen, uitstekend van textuur, met een hartige-balsemachtige, bijna eindeloze afdronk.
De Cannubi wijngaard is gelegen in de plaats Barolo en is totaal 1,4 ha groot en heeft een Zuid-Oostelijke blootstelling. De hoogte is 250 meter. De grondsoort is zand 37%, slib 39% en klei 24%. De wijngaard is aangeplant met 100% Nebbiolo druiven, met een plantdichteheid van 3.700 planten per ha. De wijngaard is deels aangeplant in 1994 en deels in 2003 herplant.
Volgens de Slowfood gids dateert de eerste Barolo komend van de Cannubi wijngaarden uit 1752. De Cannubi wijngaarden zijn dan ook heel prestigieus en alle wijnproducenten willen dan ook heel graag een wijngaard, hoe klein dan ook, op de Cannubi heuvel hebben.
In oktober, november worden de druiven handmatig geoogst. Hierbij worden de beste druiven geselecteerd. De druiven worden hierna in kleine kratten gelegd en naar de wijnmakerij gebracht. In de wijnmakerij worden de druiven zacht geplet. De fermentatie geschiedt onder een gecontroleerde temperatuur van 26°C voor een periode van 17 tot 20 dagen. De 2e vergisting geschiedt in Slavonisch eiken vaten van 30hl. De verdere rijping geschiedt eveneens in Slavonisch eiken vaten van 30 hl. voor eeen periode van 24-30 maanden. Hierna wordt de wijn gebotteld en blijft zij nog minimaal 12 maanden op de fles in de kelders van het domein.
Barolo Cannubi perfect bij wildgerechten, gebraden, gestoofd vlees, hartige, pittige kazen.
Over Brezza:
De familie Brezza is sedert 1885 eigenaar en exploitant van hun wijnmakerij en wijngaarden. Thans is de 4e generatie die de tradities voortzet. Sedert enkele jaren werkt Brezza volgens de regels van de biologisch landbouw. Hun wijnen zijn Bio gecertificeerd. De filosofie van Brezza is om geen blendwijnen te produceren maar uitsluiten mono rassenwijnen. En vooral veel zorg, tijd en aandacht aan een gezonde wijngaard te besteden. Het oogsten geschiedt zeer zorgvuldig met de hand. De focus is om de druiven op het juiste rijpingsmoment te plukken. De pluk geschiedt dan ook zeer selectief en meerdere malen wordt de wijngaard hiervoor doorlopen. Brezza maakt geen gebruik van aangekochte gisten voor het vergisten van hun wijnen. Gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke gisten uit de wijngaard. De rijping van de wijn geschiedt traditioneel in grote Slavonische eikenhouten vaten van 3000 liter die niet worden geroosterd. Alle wijnen die in de eiken vaten rijpen worden niet gefilterd of geraffineerd.
Jahrgang2015
LandItalien
AnbaugebietBarolo, Piemont
RebsorteNebbiolo
WeinstilKomplex & Kräftig
Hersteller/ImporteurVF
Farbe/ArtRotwein
KlassifikationDOCG Barolo
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt14,50 % Vol.
ArtikelnummerBAR-1010-R17106-15

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?