2020 | Italien

Cantina Mesa Carignano del Sulcis Buio 2020

Speichern
Authentieke Sardijnse Carignano del Sulcis, complex, krachtig, intens donker rood fruit en heerlijke zachte tannines met tonen van zeewier in de lange afdronk. Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Herkunft
    Italien
17,55 23.40 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

Authentieke Sardijnse rode wijn Carignano Drie Sterren Italiaanse Sommeliers
Helder robijnrode wijn, met intense geuren van rijpe rode bessen, mediterrane kruiden, specerijen en balsamico. De wijn is complex, krachtig en heeft heerlijke zachte tannines met tonen van zeewier in de lange afdronk. Gemaakt van 100% authentieke Carignano druiven uit wijngaarden nabij de zee in de Sulcis DOC in het Zuid-Westen van Sardinië. Fermentatie vindt plaats in grote stalen vaten voor 9 tot 12 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 26°C. De wijn rijpt verder in grote stalen vaten voor 6 maanden en wordt daarna gebotteld. Perfect bij pasta gerechten met vleessaus of bij een kaasplank met schapen- of geitenkaas.
De Carignano druif is de ikoon van het Sulcis gebied in Sardinië. De meeste van deze wijnstokken hebben hun habitat bij uitstek gevonden in de Sulcis-zone, waar het ras sinds 1977 zijn eigen Denominazione di Origine Controllata (D.O.C.) heeft. Deze variëteit lijkt zich perfect te hebben aangepast aan de nogal extreme bodem- en klimaatomstandigheden van het Sulcis-gebied.
Jahrgang2020
LandItalien
Hersteller/ImporteurVF
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt13,50 % Vol.
ArtikelnummerE103138

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?