2020 | Italien

Capezzana Barco Reale di Carmignano 2020

Speichern
Schitterende rode wijn uit de oudste DOC van Italië, van eeuwenoud wijnbedrijf, vol, heerlijk rijp rood fruit, mooie zuurgraad met heerlijke zoete tannines in de lang aanhoudende afdronk.  Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Herkunft
    Italien
15,60 20.80 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

De Carmignano DOC van Conte Contini Bonacossi is een eeuwenoude wijn uit Toscane. De wijn heeft een donker robijnrode kleur en een rijke geur van rood rijp fruit, vanille en eikenhout. De blend bestaat uit 70% Sangiovese, 15% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc en 10% Canaiolo. De druiven worden handmatig geoogst en zacht geperst. De vergisting vindt plaats in grote stalen vaten onder gecontroleerde temperatuur. De rijping vindt plaats in Frans eiken vaten van 25 hl. voor 12 maanden. De wijn ontwikkelt zich nog minimaal 3 maanden in de kelders van het domein. De Carmignano DOCG is de eerste DOC(G) in Italië en de wijn wordt al meer dan 300 jaar volgens dezelfde regels gemaakt. De Villa di Capezzana werd voor het eerst gemaakt in 1925. Capezzana maakt al wijnen in dit gebied sinds het jaar 804 na Chr. De wijn past goed bij pasta, risotto gerechten met vleessaus, kipgerechten en antipasti, kleine hapjes kaas en worst. De Barco Reale is een Carmignano van de grondleggers van het Carmignano wijngebied.
Jahrgang2020
LandItalien
Hersteller/ImporteurVF
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt13,50 % Vol.
ArtikelnummerE103814

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?