2019 | Italien

Capezzana Carmignano Villa di Capezzana 2019

Speichern
Befaamde Villa di Capezzana uit de oudste DOCG, Carmignano, Vol, zacht, evenwichtig, intens bosfruit, mooie zachte tannines. Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Herkunft
    Italien
31,80 42.40 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

Villa di Capezzana, Carmignano DOCG
Diep robijnrode wijn met een intens maar elegant boeket van zwarte kersen, frambozen, balsamico en chocolade. In de mond is de wijn vol, zacht, evenwichtig, intens bosfruit, heerlijk frisse zuurgraad, mooie zachte tannines in de lang aanhoudende afdronk.
Carmignano DOCG was de eerste DOC(G) in Italië en heeft sinds 1988 de DOCG status. De wijn is gemaakt van 80% Sangiovese en 20% Cabernet Sauvignon. De wijn wordt al meer dan 300 jaar volgens deze regels gemaakt. Capezzana maakt al wijnen in dit gebied sinds het jaar 804 na Chr. Het gebied is gelegen even ten westen van Florence en heeft een bodemsamenstelling van klei met kalk- en leisteen. De wijngaarden liggen op een hoogte van rond de 200 meter.
De Sangiovese druiven worden eind september, begin oktober met de hand geplukt. De Cabernet Sauvignon druiven worden begin oktober met de hand geplukt. De opbrengst is laag, slechts 1 kg per plant. Na de pluk worden de druiven zacht geperst en ondergaan zij het vergistingsproces in roestvrijstalen tanks voor een periode van 7 dagen. De verdere vergisting van de wijn geschiedt voor een periode van 13 dagen in stalen vaten met de schil onder een gecontroleerde temperatuur van 26/28 ° C. De verdere rijping van de wijn geschiedt in Frans eiken vaten van 350 liter voor een periode van minimaal 12 maanden.
Villa Capezzana wijn spijs combinatie: heerlijk met vleeswaren en kazen.
Jahrgang2019
LandItalien
Hersteller/ImporteurVF
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt14,50 % Vol.
ArtikelnummerE103817

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?