2016 | Italien

Castorani Amorino Montepulciano d'Abruzzo 2016

Speichern
Uitmuntend beoordeling kreeg deze Montepulciano Superiore vol rijp fruit, licht kruidig, met harmonieuze en elegante tannines, intense, lange afdronk. Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Herkunft
    Italien
16,50 22.00 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Nur noch 1 verfügbar
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

Montepulciano Superiore - 2 rode glaasjes Gambero Rosso
Diep robijnrode wijn met purperen glinsteringen. In de neus een heerlijke geur van bosvruchten, peper, vanille, chocolade en zoethout. In de mond is de wijn vol rijp fruit, licht kruidig, met harmonieuze en elegante tannines in de intense en lang aanhoudende afdronk.
"Amorino" is gemaakt van 100% Montepulciano d'Abruzzo druiven. De wijngaard: ligt binnen het landgoed, in de gemeente Alanno. De wijngaard ligt op een hoogte van rond de 340 meter. De grond is vooral klei met mineralen.
In oktober worden de druiven na een zorgvuldige selectie met de hand geplukt, De druiven zijn gedeeltijk bij de pluk al ovverrijp. Na het voorzichtig persen van de druiven vindt de eerste gisting plaats bij een gecontroleerde temperatuur van 30 º C. De schillen worden hierbij frequent door de most gepompt om optimaal contact te garanderen. De 2e vergisting geschiedt eveneens met de schil "Sur Lies" voor een periode van 12 maanden in houten vaten. Hierna wordt de wijn gebotteld en blijft zij nog minimaal 6 maanden op de fles in de kelders van het domein.
Jahrgang2016
LandItalien
Hersteller/ImporteurVF
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt14 %
EAN8032790768176
ArtikelnummerABR-1010-R03708-16

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?