Château Thieuley

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?

Ruim 30 jaar geleden leverde Francis Courselle ons al de heerlijke wijnen van Château Thieuley. Sinds zijn aantreden bouwde hij het bedrijf op van 4 hectare tot een internationaal gerenommeerde wijnbezitting met 80 hectare. In de periode dat men witte druivenrassen rooide ten gunste van de toentertijd populairdere rode, plantte Francis juist meer witte variëteiten aan. Die dwarsheid betaalde zich uit: door de jaren heen is Château Thieuley beroemd geworden om zijn sublieme witte wijnen.

Universitaire opleiding oenologie

Als professor aan de Universiteit van Bordeaux leidde Francis niet alleen menig wijnmaker in Bordeaux op, maar ook zijn eigen dochters: Marie en Sylvie. De twee charmante dames studeerden beiden af in de oenologie en runnen inmiddels al jaren met veel toewijding het domein. Zij erfden van Francis niet alleen de wijngaarden, maar zeker ook zijn enorme passie voor wijnmaken.

Col wijnmakers chateau thieuley

Kwaliteit start in de wijngaard

‘Kwaliteit start in de wijngaard’ is het credo van Marie Courselle. De wijngaarden worden uiterst zorgvuldig bewerkt volgens het grand cru-model teneinde druiven van topkwaliteit te verkrijgen. Oogsten doen ze midden in de nacht omdat de hoge temperaturen overdag een vijand zijn van verfijnde aroma’s.
In de kelders wordt constant geëxperimenteerd met vooruitstrevende installaties, maar de know-how van traditionele wijnbereiding blijft voor Château Thieuley gelukkig nog altijd principieel de allerbelangrijkste voorwaarde voor onberispelijke kwaliteit. De stijl en filosofie van Francis is daarmee zonder meer behouden. 

Col wijnmakers chateau thieuleyCol wijnmakers chateau thieuley