2022 | Frankreich | Loire

Cheverny Blanc 2022 Domaine de Léry AOC

 • Cheverny Blanc 2022 Domaine de Léry AOC
Speichern

Pouilly Fumé – Sancerre – Menetou Salon kennen we allemaal. Het kleine broertje, Cheverny, uit dezelfde Loire-regio geniet nog wat minder bekendheid maar de kwaliteit is absoluut niet ondergeschikt!

Lesen Sie die Verkostungsnotizen
 • Geschmack
  Frisch & Lebendig
 • Rebsorte
  Chardonnay, Sauvignon Blanc
 • Herkunft
  Frankreich, Loire
Regulärer Preis 12,50 Sonderpreis 11,25 15.00 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Bewertungen
Rezensionen

"Het kleine broertje van Pouilly Fumé en Sancerre."

Deze wijn is met familieliefde, passie en respect voor de natuur voor u gemaakt. Een heerlijk stuivend fris en karaktervol huwelijk tussen de druiven Sauvignon (80%) en Chardonnay (20%). Sauvignon geeft pure frisheid en mineraliteit en Chardonnay rondeur en volume. Beide mooi in harmonie in zowel geur, smaak en een intens lange afdronk.

Een betaalbaar en prima alternatief voor Sancerre en Pouilly-Fumé liefhebbers!
 • Https& Kabeljau
 • Https& Zunge
 • Https& Roh
Jahrgang2022
LandFrankreich
AnbaugebietLoire
RebsorteChardonnay, Sauvignon Blanc
WeinstilFrisch & Lebendig
Hersteller/Importeurrue Reculée Vineuil 41000 France
Farbe/ArtWeißwein
KlassifikationAOC Cheverny
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt13 %
Optimal abJetzt trinkreif
Optimal bis2026
AllergeneSulfite
VerschlussartKorken
ArtikelnummerE104761
Auszeichnungen
 • Cheverny Blanc 2022 Domaine de Léry AOC

De Grote Hamersma
9 *ster*
Al komt druif sauvignon oorspronkelijk uit de omgeving van Bordeaux, en groeit hij inmiddels overal ter wereld, hij staat al tijden bekend als Loiredruif. Hier, langs de lange Loire, die van Oost naar West door Noord-Frankrijk stroomt, levert hij z’n beroemdste wijnen: sancerre en pouilly.

Vreemd dat Cheverny daar nooit bij wordt genoemd. Wonderlijk toeval, gekonkel in hoge kringen? Verder is Cheverny namelijk wel wereldberoemd: kasteel Molensloot, uit Kuifje, is gemodelleerd naar het kasteel van Cheverny.

Waarom kent dan niemand de wijn? Een raadsel. We peinzen er nog eens over met een glas van deze fijne cheverny, een kasteelheer waardig. De voorjaarsfrisse geuren van de sauvignon hebben wat nobele rondeur - u merkt, je gaat er zelfs sjiek van praten - gekregen van het rijpe fruit van 20% chardonnay.

Heeft menig veel duurdere sancerre of pouilly niet van terug. Helemaal niet qua prijs: dit oogstjaar is ie zelfs nog wat voordeliger geworden dan de voorgaande editie. Maar bepaald niet minder van kwaliteit. En dat levert in kringen van De Grote Hamersma een pluspuntje op. In dit geval: de - van 9- is dan verdwenen. 

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?