Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?

Leider können wir keine passenden Produkte zu ihrer Auswahl finden.

Chili wordt als wijnland meer en meer een serieuze speler. Het klimaat en kunstmatige irrigatie zijn enorme voordelen voor Chili, dit in combinatie met de nieuwste technologieën zorgen ervoor dat de Chileense wijnen wereldwijd geroemd worden. Doordat het land tussen de Andes in het oosten en de Stille Oceaan in het westen ligt geeft de oceaan een verkoelend effect. Lange warme zomers, maar voldoende neerslag. Ideaal voor de druiven.

De historie van wijnland Chili

De Spaanse veroveraars brachten in de 16de eeuw wijnstokken naar Chili, wat resulteerde in het eerste Chileense oogstjaar in 1555. In eerste instantie werd wijn alleen gebruikt voor religieuze doeleinden. De druivenstokken bleken prima te aarden in Chili en in de 19de eeuw was er al 60.000 ha aan wijngaarden te vinden in het Zuid-Amerikaanse land. Door de geïsoleerde ligging van het wijngebied hebben de wijnstokken, geen last gehad van de phylloxera, de druifluis, die in de Europese wijnbouw verwoestend was. De laatste dertig jaar is de Chileense wijnbouw in grote bloei, door investeringen in nieuwe technieken en apparatuur behoort het wijnland nu tot de tien meest wijn producerende landen.

De Chileense druivenrassen

De klassieke druivenrassen als Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Sauvignon Blanc doen het erg goed in Chili. Het overgrote deel van de wijn wordt dan ook van deze druiven gemaakt. De Carménère is in Chili herontdekt. Pas in 1994 is duidelijk geworden middels een DNA-test dat het niet een variant van de Merlot was maar van de Grand Vidure (synoniem voor Carmenère). Deze druif is afkomstig uit de Bordeaux, maar heeft de phylloxera niet overleefd. Carménère maakt diepe wijnen met duidelijke chocolade tonen en zwart fruit.

De wijngebieden

Tegenwoordig heeft Chili meer dan 100.000 ha wijnbouwgrond, en strekken zich uit over ene lengte van 1400 kilometer. De wijngebieden van noord naar zuid zijn de Coquimbo regio, de Aconcagua regio met onder andere de Casablanca Valley, regio Central Valley met de Maipo Valley, Rapel Valley en de Maule Valley. De zuidelijke regio bestaat onder meer uit Itata Valley en Bio-Bio Valley.

filters
Zurück zum Anfang