2015 | Italien | Piemont, Barolo

Ciabot Berton La Morra Barolo 2015

Speichern
95/100 punten-Uitmuntend Gambero Rosso, Barolo uit de historische Cru Rochettevino in La Morra, mooie complexe aroma's in perfecte harmonie, mooi in balans met een krachtige langaanhoudende afdronk. Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Geschmack
    Komplex & Kräftig
  • Rebsorte
    Nebbiolo
  • Herkunft
    Italien, Piemont, Barolo
52,50 70.00 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

"Historische Cru" Barolo Uitmuntend beoordeling Gambero Rosso, 95/100 punten James Suckling
Helder robijnrode wijn met licht granaatachtige reflecties. In de neus geeft de wijn kruidige en bloemige aroma's met licht rood fruit, bramen bosbessen. In de mond geeft de wijn mooie complexe aroma's in perfecte harmonie, mooi in balans met aan het eind een krachtige langaanhoudende afdronk met fijne tannines. Een klassieke aristocratische Nebbiolo.
De Nebbiolo druiven komen van de wijngaard gelegen in historische Cru Rochettevino, La Morra. De wijngaard ligt op 400 meter hoogte met een zuidoostelijke blootstelling. De grond is klei-achtig, kalkhoudend. De wijngaard is aangeplant rond 2000 met een dichtheid van 4.000 stokken per ha. In de wijngaard wordt met de hand gewerkt en met respect voor de natuur en het milieu.
Eind septemeber, begin oktober worder de druiven, na een zorgvuldige selectie, met de hand geplukt. In de wijnmakerij worden de druiven zacht geperst. Het vergistingsproces vindt plaats op de schil in grote betonnen vaten, die met glas zijn bekleed. Het vergistingsproces geschiedt voor een periode van 20 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 30-32°C. De opvoeding van de wijn geschiedt voor een periode van 24 maanden in Slavonisch eiken vaten van 50 hl. Hierna wordt de wijn gebotteld en blijft zij nog enkele maanden voor verdere verfijning op de fles in de kelder van het domein.
Wijn/spijs combinatie "cru" Barolo bij gerechten met rood vlees, wild en rijpe kazen.
Uit oude documenten blijkt dat de familie Oberto, eigenaren van Ciabot Berton al in 1200 in La Morra woonden. De familie maakt al wijn sedert 1800. De wijngaarden zijn gelegen in de prestigieuze historische crus van La Morra, in het hart van de Barolo DOCG. Het bedrijf heeft ca. 12 ha aan wijngaarden rondom La Morra. Het deelgebied van de wat meer verfijndere Barolo wijnen. De wat krachtiger Barolo's komen uit Serralunga d'Alba en Montfort d'Alba.
James Suckling: 95/100 punten
The nose is pronounced ans impressive, featuring bark, fruit cake, dried tea leaves, barley, dried herbs, crme caramel and charcuterie. Dense, but expressive and fragant, this is a very polished but powerful style of Barolo. Full-bodied with iron fettered tannins and steely resolve. Needs time,. Drink from 2024.


Jahrgang2015
LandItalien
AnbaugebietBarolo, Piemont
RebsorteNebbiolo
WeinstilKomplex & Kräftig
Hersteller/ImporteurVF
Farbe/ArtRotwein
KlassifikationDOCG Barolo
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt14,50 % Vol.
EAN8033055940283
ArtikelnummerBAR-1010-R15105

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?