2020 | Italien

Cocci Grifoni San Basso Passerina 2020

Speichern
Authentieke Passerina, heerlijk fris, intens wit fruit, goed in balans, aangenaam en in de lange afdronk heerlijke hints van fris geel fruit, pruimen, zoete citrusvruchten, mandarijn, rijpe abrikozen. Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Herkunft
    Italien
11,95 15.93 pro Liter
/ Price per bottle
Nicht lieferbar
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

Authentieke Passerina drie druiventrosjes Italiaanse sommeliers
Strogele wijn met groenige reflecties van een mooie intensiteit en levendigheid. In de neus aroma's van pruimen en zoete citrusvruchten, mandarijn, rijpe abrikozen, meidoorn en acacia bloemen, geneeskrachtige kruiden en een lichte minerale noot. In de mond heerlijk fris, intens wit fruit, goed in balans, aangenaam en in de lange afdronk heerlijke hints van fris geel fruit.
De wijn is gemaakt van uitsluitend Passerina druiven. De wijngaard is geplant in 2005 met als eerste oogstjaar 2008. De grondsoort is kleiachtig met veel zand en een ligging op de zuidhelling op een hoogte tussen de 230 tot 250 meter.
De druiven worden, na een zorgvuldige selectie, midden september met de hand geplukt. Hierna worden de druiven zacht geperst en ondergaan zij het vergistingsproces bij een gecontroleerde temperatuur tot maximaal 16°C. De wijn ontwikkelt zich nog verder voor 3 maanden in stalen vaten, waarna zij wordt gebotteld. Op de fles ontwikkelt de wijn zich nog minimaal 2 maanden in de kelders van het domein.
De wijngaarden zijn gelegen in het zuidelijke deel van de regio de Marken. Zij zijn al vele generaties in bezit van de familie. Door de ligging tussen de Adriatische Zee en de Apenijnen in combinatie met de grondsoort is hier een ideaal microklimaat. Op natuurlijk wijze worden de wijngaarden beschermd tegen de extreme kou en door de frisse wind van zee zijn de temperatuursverschillen tussen dag en nacht groot, waardoor de stokken beschermd zijn van ziektes. De gezonde stokken kunnen zo hun hoogwaardige kwaliteit van de druiven leveren.
Passerina wijn spijs combinatie tip: perfecte aperitief wijn, heerlijk bij salades en vis voorgerechten.

Jahrgang2020
LandItalien
Hersteller/ImporteurVF
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt13 %
EAN8010109401044
ArtikelnummerMAR-1010-W04409-20

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?