2016 | Italien

Cocci Grifoni Vigna Messieri Rosso Piceno Superiore 2016

Speichern
Middelzware wijn, vol, complex, rood rijp fruit, mooie zijdezachte tannines in de lang aanhoudende afdronk, 4 van 5 druiventrosjes Italiaanse sommeliers Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Herkunft
    Italien
19,50 26.00 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

Rosso Piceno Superiore, Italiaanse sommeliers, Bibenda 4 van 5 trosjes
Robijnrode wijn met granaatachtige reflecties. In de neus geeft de wijn een mooie complexiteit, intens rood fruit, aarbeien, kersen, pruimen, gedroogd fruit, rode bloemen, zoete specerijen. in de mond is de wijn krachtig, vol met een mooie gelaagdheid maar toch ook fris, droog, intens rood rijp fruit, confiture, balsamico met mooie zachte tannines in de lange aanhoudende afdronk.

Mooie Cru Superiore wijn is samengesteld uit 70% Montepulciano en 30% Sangiovese druiven. La Vigna Messieri ligt nabij het plaatsje Ripatransone, vlakbij de Adriatische Zee in het zuiden van de Marken. La Vigna Messieri is aangeplant begin jaren tachtig van de vorige eeuw. In 1987 vond de eerste oogst plaats. De grondsoort van de wijngaard is kleiachtig, op een hoogte tussen de 230 en 250 meter en de stokken bevinden zich op de zuid-westelijk gelegen helling, waardoor zij volop van de zon kunnen profiteren.

Half oktober worden de druiven volledig handmatig geplukt. Na de zorgvuldige selectie van de druiven worden zij zacht geperst. De eerste vergisting van de druiven geschiedt gedurende 5 tot 7 dagen, met de schillen, in stalen vaten onder een gecontroleerde temperatuur van maximaal 30Cº. De verdere rijping van de wijn geschiedt in Slavonisch eiken vaten gedurende een periode van minimaal 24 maanden. Vervolgens vindt er, gedurende 3 tot 4 maanden, een verdere verfijning van de wijn plaats op de fles in de kelders van het domein.
De mening van Onno Kleyn in Italie Magazine:
Mooie Rosso Piceno Superiore, dieper van smaak en structuur dan de basiswijn San Basso, met veel structuur, met veel rijp rood fruit en wat cacao in de geur. Mooi bij een biefstuk.

Wijn spijs tip Italiaanse sommeliers Rosso Piceno Superiore: Pappardelle al ragù di cinghiale
Jahrgang2016
LandItalien
Hersteller/ImporteurVF
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt13,50 % Vol.
EAN8010109700055
ArtikelnummerMAR-1010-R04410-16

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?