2020 | Italien

Melacce Montecucco Vermentino 2020 ColleMassari

Speichern

Goudgele wijn, Met intense geuren van wit fruit, appel, perzik, limoen, exotisch fruit en verse kruiden. In de mond is de wijn heerlijk droog, levendig en knisperend met heerlijk fris wit fruit en een fantastische mineraliteit. Een frisse elegante zomerwijn, perfect als aperitief.

Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Herkunft
    Italien
Regulärer Preis 10,95 Sonderpreis 8,95 11.93 pro Liter
/ Price per bottle
Nicht lieferbar
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

Deze wijn wordt vervaardigd uit uitsluitend Vermentino-druiven, afkomstig van de betoverende wijngaarden van ColleMassari in het Montecucco DOC-gebied, dat zich in het zuidwestelijke deel van Toscane bevindt. De wijngaarden zijn prachtig gelegen op een hoogte van 300 meter en genieten van een zuidelijke blootstelling. De bodem bestaat uit een harmonieuze mix van zandsteen, mergel, ijzer- en kalkhoudende leem, en afzettingen van grind. Deze wijngaard bevindt zich dichtbij de kust van Maremma.

Met zorgvuldige handpluk worden de druiven geoogst. Bij aankomst in de wijnmakerij ondergaan de druiven een zachte persing en gaan ze vervolgens de fermentatie in, binnen grote stalen vaten die zorgvuldig op temperatuur worden gehouden. De verdere ontwikkeling van deze Vermentino strekt zich uit over 5 maanden, eveneens binnen deze royale stalen vaten, om de inherente aroma's van de druif perfect te behouden. Na dit proces wordt de wijn gebotteld, waarna deze nog enkele weken verfijnt in de kelders van het landgoed voordat hij klaar is om te worden genoten.
Jahrgang2020
LandItalien
Hersteller/ImporteurVF
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt14 %
ArtikelnummerE104399

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?