2020 | Italien

Costa Graia Abbia Nòva Passerina del Frusinate 2020

Speichern
Passerina, heerlijk fris, tonen van wit fruit, appel, peer, perzik, citroen en rijpe zoete abrikozen. De wijn heeft een volle, licht mineralige, fruitige afdronk. Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Herkunft
    Italien
13,95 18.60 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

Passerina - Bio - 50 jaar oude wijnstokken.
Deze helder donkergele wijn heeft intense geuren van wit fruit in de neus. De smaak is heerlijk fris met tonen van wit fruit, appel, peer, perzik, citroen en rijpe zoete abrikozen. De wijn heeft een volle, licht mineralige, fruitige afdronk. Gemaakt van 100% Passerina druiven, afkomstig van wijngaarden op een hoogte van 550 meter in de Regio Lazio. Biodynamisch gewerkt en alle werkzaamheden vinden met de hand plaats. Slechts 7.000 flessen per jaar worden geproduceerd.
Jancis Robinson heeft deze wijn beoordeeld met 17/20 punten en beschrijft de Passerina als een wijn met een mooie lichtheid en veel karakter.
Abbia Nova is het wijnhuis van Daniele en Pierluca Proietti. Zij bezitten zeven ha. aan wijngaarden en zijn overgestapt op biologische wijnbouw met principes van natuurlijke en homeopathische landbouwmethoden. De witte Passerina en de rode Cesanese zijn oude inheemse rassen die worden gebruikt voor de productie van de meest originele wijnen uit Italië.
Jahrgang2020
LandItalien
Hersteller/ImporteurVF
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt13 %
ArtikelnummerLAZ-1110-W16102-20

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?