2020 | Italien

Mare Antico Orvieto Classico Superiore 2020 Decugnano dei Barbi

Speichern

De wijn heeft een mooie goudgele kleur en ruikt naar perzik, grapefruit en een vleugje bloemen. De smaak is fruitig en eindigt licht ziltig. Het is een elegante en gebalanceerde wijn met een minerale toets van de bodems waarin fossiele resten en oesterschelpen te vinden zijn.

Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Geschmack
    Intensiv & Komplex
  • Rebsorte
    Chardonnay, Grechetto, Vermentino
  • Herkunft
    Italien
Regulärer Preis 19,95 Sonderpreis 17,95 23.93 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

"Orvieto Classico Superiore van topniveau!"

In 1973 stichtte Claudio Barbi zijn eigen wijnhuis in Orvieto. Hij noemde het landhuis 'Decugnano' en gaf het de naam Decugnano dei Barbi. Het terrein van dit verlaten landhuis is bijzonder vruchtbaar. Het landgoed was ooit eigendom van de kerk en wordt al sinds 1212 gebruikt voor wijnproductie.

De huidige eigenaar is Enzo Barbi, de zoon van Claudio. Met dezelfde toewijding als zijn vader, die in 2019 overleed, zet hij de visie voort. Vandaag de dag produceert Decugnano dei Barbi levendige wijnen die de essentie van dit gebied prachtig tot uiting brengen. Alle druiven komen van dezelfde heuvel ten noordoosten van Orvieto, in Umbrië. Ooit bevond zich hier een binnenzee (Mare Antico), wat resulteerde in klei-achtige zandgrond met veel fossielen en kalksteen. Hierdoor hebben alle wijnen een heel zuiver karakter met sterke mineralen. Het wijnhuis eert zijn geschiedenis; de naam van de rode wijn A.D. 1212 verwijst naar het jaar van oprichting.
Jahrgang2020
LandItalien
RebsorteChardonnay, Grechetto, Vermentino
Rebsorte %grechetto, vermentino, procanico, chardonnay
WeinstilIntensiv & Komplex
Hersteller/ImporteurVF
Farbe/ArtWeißwein
KlassifikationDOC Soave
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt13,50 % Vol.
Optimal abJetzt trinkreif
Optimal bis2026
AllergeneSulfite
VerschlussartKorken
ArtikelnummerE104219

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?