Domaine des Graves d'Ardonneau

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?

Een familiebedrijf dat generaties teruggaat tot 1763, nu geleid door Christian en Pascale Rey met hun kinderen Laurent en Fanny. Ze behalen jaar in jaar uit een Coup de Coeur in de Guide Hachette, staan regelmatig in de Revue du Vin de France en winnen bovendien met hun wijnen gouden medailles op vooraanstaande concoursen.

363x243 px. col wijnmakers domaine des graves d ardonneau
363x243 px. col wijnmakers domaine des graves d ardonneau363x243 px. col wijnmakers domaine des graves d ardonneau

35 hectare wijngaarden

In het totaal bezit het domein 35 hectare wijngaarden. Ongeveer 7 hectare is beplant met sauvignon blanc en 22 hectare met merlot. Verder staan er wat colombard, cabernet sauvignon en cabernet franc. Alle percelen zijn zuid en zuidoost georiënteerd en het overgrote deel bevindt zich op hoogten tussen de 65 en 99 meter. Hierdoor wordt het domein beschermd tegen vorst en mist in de herfst. De sauvignon staat aangeplant aan de voet van de helling op zanderige leembodems, terwijl de blauwe druivenrassen wat hoger op de helling staan waar de bodem klei en kalksteen bevat. De kelder is eigentijds geëquipeerd. Voor de opvoeding van de wijnen worden behalve roestvrijstalen tanks ook nieuwe eikenhouten vaten gebruikt.

770x300 px. col wijnmakers domaine des graves d ardonneau770x300 px. col wijnmakers domaine des graves d ardonneau