Domaine du Salvard

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?

Het gebiedje Cheverny bevindt zich in de noordoosthoek van Touraine, niet ver van Blois. Hier worden heerlijke, fris-fruitige wijnen geproduceerd. De geologische eigenschappen van Cheverny, sterk gekenmerkt door erosie en terrasvorming, zijn behoorlijk onderscheidend ten opzichte van de overige wijnstreken van de Loire. De bodemsamenstelling is er gevarieerd: zand, kiezelhoudende klei en het unieke Beauce-kalksteen. Ook bijzonder: witte Cheverny is altijd een melange van sauvignon blanc verrijkt met tenminste 15% chardonnay, waardoor de wijnen wat voller en complexer zijn. Voor rood vinden we pinot noir en gamay in de wijngaarden.

Col wijnmakers domaine salvard

5e generatie Delaille

Domaine du Salvard is het trotse eigendom van de familie Delaille. Het wijngoed had een luisterrijk verleden, maar verkeerde in 1890, toen Maurice Delaille het kocht, in ernstig verwaarloosde toestand. Met noeste arbeid wist hij het in zijn volle glorie te herstellen. Ook kocht hij extra wijngaarden aan. Vandaag de dag staat de 5e generatie Delaille aan het roer van het inmiddels 45 ha tellende domein. De gebroeders Emmanuel en Thierry hebben wereldwijd succes en het leeuwendeel van de wijn wordt geëxporteerd, mede naar Japan en China. Een video over dit domein:

Wellanschitz Zweigelt Blaufrankisch april 2020Wellanschitz Zweigelt Blaufrankisch april 2020