Domaine Meyer-Fonné

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?

Sinds 1998 werken wij bij Colaris onafgebroken samen met Domaine Meyer-Fonné. François, de kleinzoon van de grondlegger Félix, runt samen met zijn gezin het wijndomein; Nicole, de vrouw van François, is hoofd van het kantoor en is verantwoordelijk voor de verkoop. Oudste zoon Félix bestiert de export. Tevens heeft hij gezorgd voor de modernisatie van de installaties en drukte hij samen met zijn vader een stempel op zowel de wijnen als innovaties in de wijngaard.

Het hart van de Elzas

Het domein heeft 13,5 hectare wijngaarden, verdeeld over zeven gemeenten: Katzenthal (waar de kelder gevestigd is), Ammerschwihr, Ingersheim, Riquewihr, Kientzheim, Colmar en Bennwihr: het hart van de Elzas. De ligging van de percelen en hun bodemsamenstellingen verschillen behoorlijk. 

Domaine Meyer-Fonné: Wijngaarden
Domaine Meyer-Fonné: WijnmakerDomaine Meyer-Fonné: Wijnmaker
Domaine Meyer-FonnéDomaine Meyer-Fonné

Krachtige, volle doch elegante wijnen

Zo liggen de wijngaarden in Colmar op redelijk vlak land, terwijl die in Katzenthal stijl oplopen. De ondergrond in Riquewihr zit vol met klei en zandsteen, maar die van Katzenthal bevat veel graniet. Tevens ontvangen de meer zuidelijk gelegen akkers meer zon dan de koelere, op het westen georiënteerde wijngaarden. Deze veelzijdigheid biedt Félix Meyer het voordeel dat hij elk druivenras op het juiste terroir kan cultiveren. De stijl van zijn wijnen kan getypeerd worden als krachtig, vol en toch elegant.

Domaine Meyer-Fonné: Félix MeyerDomaine Meyer-Fonné: Félix Meyer