Domaine Sylvain Langoureau

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?

In onze zoektocht naar mooie witte Bourgognes zijn we gestuit op Domaine Sylvain Langoureau in Saint-Aubin. Dit wijndorp bevindt zich naast Puligny-Montrachet, waar Bourgogne's mooiste en duurste witte wijnen vandaan komen. De betere wijnmakers uit Saint-Aubin, waaronder Sylvain, kunnen zich qua kwaliteit vaak meten met die van de grote broeder maar qua prijs zijn hun wijnen veel interessanter.

Biologische wijnbouw

In zijn wijngaarden gaat Langoureau zoveel mogelijk volgens de methoden van de biologische wijnbouw te werk. Zo ploegt hij de grond om voor een betere beluchting van de wortels, zaait hij zijn wijngaard in met gras en experimenteert hij met biodynamische technieken. Hij probeert het afweersysteem van de stok te bevorderen in plaats van de plant zoveel mogelijk te ontzien. Door de beperking van het aantal scheuten tot vijf per stok, worden de rendementen bewust laag gehouden voor geconcentreerder sap. De druiven laat Sylvain met de hand oogsten door daartoe opgeleide plukkers, zodat alleen de beste trossen in perfecte staat de kelder bereiken. De gisting en opvoeding van de wijnen geschiedt in de beste eikenhouten vaten. Om houtdominantie in de wijnen te voorkomen gebruikt Sylvain per jaar hooguit 30% nieuwe vaten

Domaine sylvain langoureau
Domaine sylvain langoureauDomaine sylvain langoureau