2019 | Italien

Donnafugata Sherazade Nero d'Avola 2019

Speichern
Hoog gewaardeerde Nero d'Avola van het befaamde Siciliaanse wijnhuis Donnafugata. De wijn is vol, strelend zacht, vol rood fruit, mooi van structuur, heerlijke licht pittige afdronk. Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Herkunft
    Italien
15,95 21.27 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Nur noch 15 verfügbar
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

Nero d'Avola van het befaamde huis Donnafugata, hoog gewaardeerd Italiaanse sommeliers, Parker en Jancis Robinson.
Robijnrode wijn met donkerpaarse glinsteringen. In de neus een rijk boeket van rood fruit, bessen, kersen en pruimen. In de mond is de wijn vol, strelend zacht, vol rood fruit, mooi van structuur en een heerlijke licht pittige afdronk.De wijn is gemaakt van 100% nero d'Avola druiven. in de wijngaard staan 5.000 stokken per ha. De productie is ca, 1,5 fles per plant. De druiven worden in september met de hand geplukt. Vervolgens worden zij zacht geperst. De vergisting van de druiven, met de schil, vindt plaats in stalen tanks bij een temperatuur van 24-26 ° C. De verdere rijping geschiedt eveneens in grote stalen tanks voor een periode van 2 tot 3 maanden. Hierna wordt de wijn gebotteld. Op de fles rijpt de wijn in de kelders van het domein nog 3 maanden.
Sherazade is een fascinerende vrouw, beschermster in de befaamde Oosterse duizend-en-één-nacht sprookjes. Het intens mediterrane label is in de weelderige Donnafugata stijl gemaakt De eerste jaargang: was 2006.


Sharon Jacky van Lokhorst van Winerebel.nl heeft een interessant artikel over de Nero d'Avola geschreven en deze Sherazade voor u geproefd.
Nero d'Avola - Donnafugata wijn/spijs pasta met tomatensaus, gegrgilde vis of gegrilde kip.
Beoordeling Jancis Robinson - 16/20Nero d’Avola. Concentrated crimson. Really perfumed, sweet raspberry nose, but more poised on the palate with lifted raspberry fruit and fine tannins.


Jahrgang2019
LandItalien
Hersteller/ImporteurVF
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt13 %
EAN8000852006399
ArtikelnummerSIC-1010-R01308-19

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?