2018 | Italien

Donnafugata Sul Vulcano Etna Rosso 2018

Speichern
Sul Vulcano een liefdesverklaring aan de vulkaan. De wijn is krachtig, maar toch ook zacht, mooi in balans, rood rijp fruit, aardbei, bessen, kruiden, kaneel, mineralige tonen, lang aanhoudende afdronk. Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Herkunft
    Italien
24,95 33.27 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Nur noch 16 verfügbar
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

Etna Rosso DOC - 92/100 punten Suckling
Licht robijnrode wijn met een intens boeket in de neus van rood rijp fruit, aardbei, bessen, kruiden, kaneel, nootmuskaat en mineralige tonen. In de mond is de wijn krachtig, maar toch ook zacht, mooi in balans, met een lang aanhoudende afdronk.
De wijn is gemaakt van de autochtone "Etna druif" Nerello Mascalese. De wijngaard is gelegen op de noordelijke helling van de Etna op een hoogte tussen de 730 en 750 meter. De grond bestaat voornamelijk uit lava met zand. De wijngaard is aangeplant met een plantdichtheid van 4.500 planten per ha.
De druiven worden, na een zorgvuldige selectie, tussen eind- en midden oktober met de hand geoogst. Hierna worden de trossen van ca 1 kg naar de wijnmakerij gebracht in plastic kratten met maximaal 15 kg aan druiven. Bij de wijnmakerij worden de druiven nogmaals op de band geselecteerd, alleen de allerbeste, rijpe druiven worden zacht geperst en ondergaan het vergistingsproces. De vergisting geschiedt voor een periode van 8 tot 10 dagen bij een gecontroleerde tem[eratuur van 25° C, in roestvrij stalen vaten.
De verdere rijping van de wijn geschiedt voor een periode van 14 maanden, deels in kuipen, deels in Frans eiken barriques (2e en 3e gebruiksronde). Hierna wordt de wijn geblend en vervolgens gebotteld. Op de fles blijft de wijn nog minimaal 7 maanden in de kelders van het domein voor verdere verfijning.
"Sul Vulcano" is de liefdesverklaring aan de vulkaan, een zuivere wijn.
Wijn/spijs combinatie Sul Vulcano Etna Rosso: gebraden rundvlees, geroosterd vlees, gerechten met bonen.
James Suckling: 92/100 punten
Dried hibiscus, fruit tea, raspberries, fresh herbs and Indian spices. Medium-to full-bodied with a tight and composed tannin structure and a crunchy, medium-chewy finish.
Jahrgang2018
LandItalien
Hersteller/ImporteurVF
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt14 %
EAN8000852006542
ArtikelnummerSIC-1010-R01311-18

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?