2021 | Deutschland | Mosel

Dr. Hermann Kinheimer Pinot Noir 2021

Speichern

Nieuw in de collectie! Dr. Hermann maakt absoluut een statement met deze Pinot Noir die 12 maanden rijpte op 225 l Bourgogne vaten van Tonnellerie Rousseau. Wijn met een grote wow-factor die ook de meest fervente Bourgogne-drinkers zal weten te overtuigen. Slechts 1800 flessen van gemaakt!  

Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Geschmack
    Komplex & Kräftig
  • Rebsorte
    Pinot Noir
  • Herkunft
    Deutschland, Mosel
22,50 30.00 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

"Het perfecte alternatief voor een rode Côte de Beaune"

Pinot Noir van 20 jaar oude stokken. In de zeer complexe neus is het authentieke karakter van pinot noir perfect vertolkt. De aroma’s van verleidelijk rood fruit - kersen, aalbessen - zijn uiterst verfijnd verweven met aardse componenten zoals bosgrond. Door de kortere (12 maanden) rijping op deels gebruikte en deels nieuwe Rousseau vaten, zijn de houttonen bij deze cuvée wat meer op de achtergrond aanwezig en bestaat er nu al een uitermate fijne balans tussen het hout en het fruit. De smaak is erg puristisch; de verfrissende zuren maken de wijn nu al prettig op het palet. Medium body door een behoorlijke hoeveelheid tannine - die al wat ronder en zachter is.
Jahrgang2021
LandDeutschland
AnbaugebietMosel
RebsortePinot Noir
WeinstilKomplex & Kräftig
Farbe/ArtRotwein
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt12,50 % Vol.
Optimal ab2024
Optimal bis2028
AllergeneSulfite
VerschlussartKorken
ArtikelnummerE104822

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?