2020 | Deutschland | Mosel

Dr. Hermann Kinheimer Rosenberg Pinot Noir Reserve 2020

Speichern

Christian Hermann is de ‘koning van de zoete Mosel’, maar wist ons te verbluffen met het resultaat van een speciaal project waarbij hij houtgerijpte Pinot Noir op fles bracht. Dit top exemplaar van de Kinheimer Rosenberg maakte een onuitwisbare indruk op ons. Slechts 600 flessen van gemaakt!

Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Geschmack
    Komplex & Kräftig
  • Rebsorte
    Pinot Noir
  • Herkunft
    Deutschland, Mosel
45,00 60.00 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

"Van het niveau Bourgogne Premier Cru"

Pinot Noir van 30 jaar oude stokken aangeplant op de Kinheimer Rosenberg, een bekende ‘Steillage’ (wijngaard met een helling van meer dan 30%). Rijpte twee jaar op deels gebruikte en deels nieuwe Bourgogne-vaten van Tonnellerie Rousseau. In de neus van deze nog jonge wijn domineren in deze fase aanvankelijk de aroma’s afkomstig van de opvoeding op vat: denk aan kokosnoot, kruidnagel, een kruidige toets en rokerigheid. Pas even later dienen impressies van fruit - cassis, wilde kers - zich voorzichtig aan. De smaak is krachtig en robuust met veel tannine die voor power in het glas zorgt. Al met al een wijn voor de toekomst: deze wijn heeft namelijk nog een paar jaar nodig om op het perfecte drinkmoment aan te komen, maar wat een dijk van een wijn. Dit is echt te vergelijken met het niveau van een Bourgogne Premier Cru.
Jahrgang2020
LandDeutschland
AnbaugebietMosel
RebsortePinot Noir
WeinstilKomplex & Kräftig
Farbe/ArtRotwein
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt12,50 % Vol.
Optimal ab2025
Optimal bis2035
AllergeneSulfite
VerschlussartKorken
ArtikelnummerE104821

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?