Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?

Brouilly wijn

Filter 1 resultaat

1 Artikel

Ergebnisse pro Seite
Aufsteigend sortieren
  1. Côte de Brouilly 2022 Domaine Jean-Marc Laforest - 0,375L halve fles | Colaris
    0,375L - Frankreich - Beaujolais

    Cru du Beaujolais met krachtige aroma's van rood fruit en kruiden. Rood fruit en zwarte kersen in de smaak.
    - halve fles 0,375L

    8,95 23.87 pro Liter

1 Artikel

Ergebnisse pro Seite
Aufsteigend sortieren

Brouilly wijn: Een heerlijke wijn uit de Beaujolais

Als wijnliefhebber bent u vast bekend met de Beaujolais-streek in Frankrijk. Een van de meest populaire wijnen uit deze regio is Brouilly wijn. Deze rode wijn wordt gemaakt van de Gamay-druif en heeft een fruitige smaak met tonen van kersen en bessen. In deze tekst leest u meer over de gebieden waar de wijn vandaan komt, de kwaliteit van de wijn en de classificatie van de wijn.

Gebieden waar Brouilly wijn vandaan komt

Brouilly wijn wordt geproduceerd in de Brouilly-appellatie, een van de tien appellaties in de Beaujolais-streek. De wijngaarden liggen op de hellingen van de Mont Brouilly, een vulkanische heuvel die zich uitstrekt over zes dorpen. Het gebied heeft een mild klimaat en een bodem van graniet en roze kwarts, wat bijdraagt aan de unieke smaak van de wijn.

Kwaliteit van Brouilly wijn

Brouilly wijn staat bekend om zijn hoge kwaliteit. De wijn wordt op traditionele wijze geproduceerd, waarbij de druiven met de hand worden geplukt en gevinifieerd. Dit zorgt voor een rijke en complexe smaak. Brouilly wijn is ook een van de weinige wijnen uit de Beaujolais-streek die kan rijpen. Na een paar jaar in de fles ontwikkelt de wijn een diepere smaak en aroma's van leer en tabak.

Classificatie van Brouilly wijn

Brouilly wijn is een AOC-wijn, wat betekent dat de wijn aan strenge regels en voorschriften moet voldoen om deze classificatie te krijgen. De wijn moet bijvoorbeeld worden geproduceerd in de Brouilly-appellatie en moet minimaal 10% alcohol bevatten. Er zijn ook enkele speciale regels voor de productie en het bottelen van de wijn. Brouilly wijn is ook een van de weinige wijnen uit de Beaujolais-streek die kan worden geclassificeerd als een Cru-wijn, wat betekent dat de wijn van de hoogste kwaliteit is.

Samenvatting

Brouilly wijn is een heerlijke rode wijn uit de Beaujolais-streek in Frankrijk. De wijn wordt geproduceerd in de Brouilly-appellatie, heeft een fruitige smaak en kan rijpen in de fles. Brouilly wijn is een AOC-wijn en kan worden geclassificeerd als een Cru-wijn. Als u op zoek bent naar een kwalitatief hoogstaande wijn met een unieke smaak, is Brouilly wijn zeker de moeite waard om te proberen.

filters
Zurück zum Anfang