Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?

Margaux wijn

Filter 1 resultaat

1 Artikel

Ergebnisse pro Seite
Aufsteigend sortieren
  1. Château Rauzan-Ségla 2017 Margaux 2e Grand Cru Classé
    0,75L - Frankreich - Bordeaux

    93-95+ Punkte The Wine Advocate

    93,50 124.67 pro Liter

1 Artikel

Ergebnisse pro Seite
Aufsteigend sortieren

Margaux wijn: de meest elegante van de Haut-Médoc wijnen

Gezien de herkomst één van de beroemdste appellaties van Bordeaux en de Haut-Médoc, zijn Margaux wijnen enorm gewild en geliefd. De oorzaak van ligt in het karakter van de Margaux wijn: ze zijn elegant, verfijnd, zowel floraal als rijp in het fruit. In vergelijking met de wijnen van de overige Haut-Médoc appellaties, hebben Margaux wijnen bovendien zachtere, rijpere tannine.

Margaux wijn: kwestie van terroir

Dat heeft alles te maken met het uniek terroir in Margaux: een combinatie van voornamelijk kiezels, zand en kalksteen laten toe dat de bodem goed draineert en snel opwarmt. Dat komt een gezonde groei van de wijnstok en rijping van de druiven ten goede. Daar kom een relatief warm en zacht klimaat bovenop. Het levert Margaux wijnen een eigen complexiteit op.

De druiven in Margaux wijnen

Margaux wijnen bestaan hoofdzakelijk uit cabernet sauvignon, omdat die het beste presteert op het eigen terroir. Daarnaast komt er in Margaux wijn ook merlot en petit verdot voor. De bekendste Margaux wijn komt van Château Margaux, maar er zijn tal van andere, zoals Rauzan-Segla, Marquis d’Alesme Becker, Du Tertre, Giscours, Labégorce en d’Issan.

filters
Zurück zum Anfang