Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?

Leider können wir keine passenden Produkte zu ihrer Auswahl finden.

Pessac-Léognan: De Perfecte Expressie van Bordeaux

Ontdek de pracht en verfijning van Pessac-Léognan, een subregio in Bordeaux die bekend staat om zijn voortreffelijke wijnen. Bij Colaris nodigen we u uit om de unieke charme van Pessac-Léognan te ervaren en te genieten van de rijkdom van Bordeaux-wijnen.

Herkomst van Pessac-Léognan Wijn

Gelegen in het hart van de Graves-regio, ten zuidwesten van Bordeaux, is Pessac-Léognan een gebied met een rijke wijnbouwtraditie. Het terroir van Pessac-Léognan is bijzonder geschikt voor de teelt van zowel rode als witte wijnen. De bodem bestaat uit een mix van grind, kiezel en klei, die zorgt voor uitstekende drainage en een goede vochtregulatie. De nabijheid van de Atlantische Oceaan draagt bij aan het unieke microklimaat van de regio, met milde temperaturen en een verfrissende invloed.

Kwaliteit van Pessac-Léognan Wijn

Pessac-Léognan wijnen zijn synoniem met elegantie, structuur en balans. Rode wijnen uit deze regio worden voornamelijk gemaakt van Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc druiven, terwijl de witte wijnen worden geproduceerd van Sauvignon Blanc en Sémillon druiven. De rode wijnen bieden complexe aroma's van rijp rood fruit, cederhout, tabak en kruiden, terwijl de witte wijnen verleiden met frisse citrusvruchten, exotisch fruit en minerale tonen.

Classificatie van Pessac-Léognan Wijn

Pessac-Léognan herbergt enkele van de meest prestigieuze wijndomeinen in Bordeaux. Het gebied heeft een officiële classificatie voor zijn wijnen, die enkele van de meest gerenommeerde châteaux omvat. Hier vindt u Grand Cru Classé wijnen zoals Château Haut-Brion, Château Chevalier en Château Pape Clément, die internationaal erkend worden als emblematische producenten van topkwaliteit.

Geniet bij Colaris van een uitgelezen selectie Pessac-Léognan wijnen en laat u betoveren door de finesse en subtiliteit die deze regio te bieden heeft.

Filter
Zurück zum Anfang