Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?

Leider können wir keine passenden Produkte zu ihrer Auswahl finden.

Saint-Estèphe wijn: de meest noordelijke van de Haut-Médoc wijnen

Saint-Estèphe wijn komt van de meest noordelijke dorpsappellatie in de Haut-Médoc. Het terroir bevat er minder stenen en meer kalksteen en klei dan de andere dorpen. Dat houdt meer water vast en vertraagt zo de rijping van de druiven. De mooiste Saint-Estèphe wijnen bevatten daardoor meer zuren, zijn compacter van structuur en geschikt om te bewaren.

Merlot als belangrijke druivensoort in Saint-Estèphe wijn

Sinds enkele jaren verschuift de aandacht daarom naar een groter aandeel merlot in Saint-Estèphe wijn: niet alleen omdat de druif vroeger rijpt dan cabernet sauvignon, maar ook omdat merlot de wijn verzacht op het palet. Saint-Estèphe wijn is daardoor nu vriendelijker, fruitiger en verleidelijker dan het van oudsher was.

Château Montrose, Cos D’Estournel, Phélan-Segur en Lafon-Rochet en andere noemenswaardige château’s van Saint-Estèphe

Sommige van de mooiste en bekendste Saint-Estèphe wijnen komen van bijvoorbeeld Château Montrose, Cos D’Estournel, Phélan-Segur en Lafon-Rochet. Tussen Saint-Estèphe wijn vindt men bovendien een grote hoeveelheid Cru Bourgeois: wijnen van sterke prijs-kwaliteit, zoals die van Château Lilian Ladouys en Le Boscq.

Filter
Zurück zum Anfang