Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?

Leider können wir keine passenden Produkte zu ihrer Auswahl finden.

Saint-Julien wijn: de meest weelderige van de Haut-Médoc wijnen

Saint-Julien ligt geografisch tussen de noordelijke en zuidelijke appellaties van de Haut-Médoc in en de wijnen reflecteren dat. Saint-Julien wijnen zijn een huwelijk tussen het rijpe fruit van het zuiden en het krachtige van het noorden.

Saint-Julien wijn: bijzondere Bordeaux van gemixt terroir

Het terroir van Saint-Julien lijkt dan ook op dat van naburige appellaties, maar heeft een eigen mix. De samenstelling van kiezels, zand en klei zorgt voor een goede balans voor de wijnstokken. De bodems draineren goed – geholpen door jalles, kleine slootjes langs de wijngaarden -, maar houden ook voldoende water vast. Ze warmen bovendien eenvoudig op en houden die warmte ook goed vast. Het zorgt ervoor dat Saint-Julien wijnen gebalanceerd en aromatisch zijn, gemaakt van perfect rijpe druiven.

Cabernet sauvignon en de andere druiven in Saint-Julien wijnen

Saint Julien wijnen worden, zoals ook elders in de Haut-Médoc, grotendeels gemaakt van cabernet sauvignon. Daar worden kleinere hoeveelheden merlot en petit verdot aan toegevoegd. Saint-Julien wijnen hebben daardoor een krachtige tannineuze structuur, maar zijn ook fruitig en elegant. De wijnen hebben zowel donker fruit in de neus als op het palet en een intens, kruidig aroma.

filters
Zurück zum Anfang