Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?

Bourgogne Pinot Noir

1 Artikel

Ergebnisse pro Seite
Aufsteigend sortieren
  1. Gevrey-Chambertin 'Les Evocelles' AOP 2020 Domaine Louis Boillot
    0,75L - Frankreich - Burgund

    Les Evocelles grenst aan één kant aan de Gevrey-Chambertin Premier Crus “Champeaux” en “Les Goulots” en wordt beschouwd als een van de beste wijngaarden met village-status van Gevrey-Chambertin. De stokken op het  perceel van Louis Boillot van 0,19 ha hebben de gemiddelde leeftijd van 70 jaar!

    The Wine Advocate: 90-92+ punten

    58,99(*) 78.65 pro Liter

1 Artikel

Ergebnisse pro Seite
Aufsteigend sortieren

Bourgogne Pinot Noir: Ontdek de wereldberoemde Franse Pinot

Als u op zoek bent naar een kwalitatief hoogstaande wijn, dan is Bourgogne Pinot Noir een uitstekende keuze. Dit gebied staat bekend om zijn uitstekende wijnen en de ‘Pinot’ is hier een van de meest populaire druivensoorten. Hieronder leest u meer over de gebieden waar de wijn vandaan komt, de kwaliteit van de wijn en de classificatie van de wijn.

Pinot Noir uit de Bourgogne

Bourgogne Pinot is afkomstig uit de Bourgogne regio in Frankrijk. Dit gebied staat bekend om zijn uitstekende wijnen en de Pinot Noir is hier een van de meest populaire druivensoorten. De wijngaarden liggen op de hellingen van de Côte d'Or en omvatten verschillende appellaties, waaronder Gevrey-Chambertin en Vosne-Romanée.

Kwaliteit van de ‘Pinot’

De kwaliteit van Bourgogne Pinot is ongeëvenaard. De wijnen hebben een complexe smaak en een uitstekende balans tussen fruit en zuurgraad. De wijnen zijn ook zeer elegant en hebben vaak een lange afdronk. Dit komt mede door de unieke bodemgesteldheid van het gebied, die bestaat uit kalksteen en klei.

Classificatie van de wijn

De wijnen uit Bourgogne worden geclassificeerd op basis van de herkomst en de kwaliteit van de druiven. De hoogste classificatie is Grand Cru, gevolgd door Premier Cru en Village. De wijnboeren in het gebied zijn zeer streng in hun selectieproces en alleen de beste druiven worden gebruikt voor de productie van de hoogste kwaliteit wijnen.

Samenvatting

Bourgogne Pinot is een hoogwaardige wijn uit de Bourgogne regio in Frankrijk. De wijnen zijn afkomstig van de Pinot Noir druif en hebben een complexe smaak en een uitstekende balans tussen fruit en zuurgraad. De wijnen worden geclassificeerd op basis van herkomst en kwaliteit en alleen de beste druiven worden gebruikt voor de hoogste kwaliteit wijnen.

Filter
Zurück zum Anfang