Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?

Loire wijn

Filter 3 Ergebnisse

3 Artikel

Ergebnisse pro Seite
Aufsteigend sortieren
 1. Touraine Sauvignon Blanc 2022 Domaine de la Renaudie | Colaris
  0,75L - Frankreich - Loire, Touraine

  Der neue Jahrgang dieses erfolgreichen Loire-Weins. Freundlicher, zugänglicher Sauvignon mit vielen Nuancen.

  11,95 15.93 pro Liter
  • Cheverny Blanc 2022 Domaine de Léry AOC
  Cheverny Blanc 2022 Domaine de Léry AOC
  0,75L - Frankreich - Loire

  Pouilly Fumé – Sancerre – Menetou Salon kennen we allemaal. Het kleine broertje, Cheverny, uit dezelfde Loire-regio geniet nog wat minder bekendheid maar de kwaliteit is absoluut niet ondergeschikt!

  12,50 16.67 pro Liter
  • Empfehlung von unseren Vinologen
   Empfehlung von unseren Vinologen
  • Weine direkt von den Winzern
   Weine direkt von den Winzern
  • Professionelle Aufbewahrung Ihrer Sammlung
   Professionelle Aufbewahrung Ihrer Sammlung
 2. Pouilly-Fumé Argile à Silex 2021 Domaine Bouchié-Chatellier
  0,75L - Frankreich - Loire

  Prachtige minerale Pouilly-Fumé van de bijzondere Silex-bodem. 
  Enerzijds kristalhelder met veel mineraliteit en een piekfijne zurenstructuur, anderzijds aromatisch met veel grapefruit, meloen en licht tropische rijpheid. De Argile à Silex van Arnaud Bouchié is een hommage aan de bijzonder silex (vuursteen) bodem op de beroemde heuvel van Saint-Andelain waar alle gereputeerde domeinen hun wijngaarden hebben.

  23,50 31.33 pro Liter

3 Artikel

Ergebnisse pro Seite
Aufsteigend sortieren

Loire Wijn: Ontdek de Schatten van de Loirevallei

De betoverende wereld van Loire wijn en ontdek de schatten van de prachtige Loirevallei. Op deze overzichtspagina nemen we u mee op een smaakvolle reis door de karakteristieke wijngaarden en de rijke wijntradities van dit bijzondere wijngebied. Laat u verrassen door de diversiteit, de kwaliteit en de elegantie van Loire wijn en geniet van een unieke wijnervaring.

De Wijngebieden van de Loirevallei: Een Patchwork van Smaak

De Loirevallei strekt zich uit over een groot gebied en herbergt diverse wijngebieden met elk hun unieke kenmerken. Van de verfijnde witte wijnen van Sancerre en Pouilly-Fumé tot de elegante rode wijnen van Chinon en Saumur-Champigny, de Loirevallei biedt een schat aan smaken. Andere bekende wijngebieden in de regio zijn Muscadet, Vouvray, Touraine, Anjou en Menetou-Salon. Elk gebied heeft zijn eigen terroir en druivensoorten, wat resulteert in een breed scala aan wijnen om van te genieten.

Kwaliteit en Stijl van Loire Wijn: Verfijning en Frisheid

Loire wijn staat bekend om zijn frisheid, levendigheid en elegante stijl. De witte wijnen uit de regio zijn vaak expressief, met tonen van citrus, groene appels en bloemen, en bieden een verkwikkende zuurgraad. De rode wijnen zijn sappig, licht tot medium van body en tonen fruitige aroma's van rode bessen en kruidige accenten. De Loirevallei staat ook bekend om zijn roséwijnen, mousserende wijnen en zoete wijnen, die allemaal bijdragen aan de diversiteit en de uitstekende reputatie van de regio.

Classificatie van Loire Wijn: Geniet van Prestigieuze Appellations

Loire wijn kent verschillende appellations die de kwaliteit en herkomst van de wijnen waarborgen. Enkele bekende appellations zijn Sancerre, Pouilly-Fumé, Muscadet Sèvre et Maine, Chinon en Vouvray. Deze appellations staan garant voor de naleving van strikte regels en voorschriften inzake druivensoorten, wijnproductie en wijnstijl. Het is een erkenning van de uitmuntendheid van de wijnen uit deze specifieke gebieden.

Bij Colaris hebben we een zorgvuldig samengesteld assortiment van Loire wijnen die de diversiteit en kwaliteit van de regio vertegenwoordigen. Ontdek onze selectie en laat u verleiden door de charme en verfijning van Loire wijn. Proost op de prachtige wijnen en het vakmanschap van de Loirevallei.

filters
Zurück zum Anfang