Fratelli Revello

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?

Een familiebedrijf, hoe kan het ook anders in Italië, dat begint met de verhuizing van Giacomo Revello naar La Morra in Barolo in 1954. Het fruit van de wijngaarden die bij de woning horen, wordt verkocht totdat in het topjaar 1967 zoon Lorenzo wordt geboren en Giacomo besluit van een deel van de oogst zelf wijn te maken. De rest is geschiedenis, zoals ze dat zeggen.

Fratelli revello
Fratelli revelloFratelli revello
Fratelli revelloFratelli revello

Barolo van ongekende klasse

De familie wordt helemaal wijnproducent wanneer ze door de huwelijken van Lorenzo en diens jongere broer Carlo uitzonderlijke La Morra-cru’s in handen krijgen als Gattera en Conca alsmede Cerretta in Serralunga. En het feestje wordt compleet als in 1992 familievriend en beroemde ‘Barolista’ Elio Altare aanbiedt mee te denken. Altare is dan een van de grote vernieuwers van Barolo, geïnspireerd door een reis door de Bourgogne in de jaren 70. Mede dankzij zijn advies stijgt de kwaliteit van Fratelli Revello vanaf de jaren 90 naar ongekende hoogten. Net als in Bourgogne vinifieert de familie elke cru-wijngaard in Barolo apart, maar allemaal in een minerale, ingetogen, finesserijke stijl waarvan wij bij Colaris helemaal idolaat zijn. Maar geloof ons niet op onze blauwe ogen, proef ze zelf! 

Fratelli revelloFratelli revello