2016 | Italien | Brunello di Montalcino

Fuligni Brunello di Montalcino Riserva 2016

Speichern
99/100 punten James Suckling voor deze fantastisch mooie Riserva, 3 jaar houtrijping, 3 jaar op de fles, vol, krachtig maar ook fluweelzacht, grote complexiteit en een lange afdronk met zachte tannines. Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Geschmack
    Komplex & Kräftig
  • Rebsorte
    Sangiovese
  • Herkunft
    Italien, Brunello di Montalcino
114,50 152.67 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

Fuligni Brunello di Montalcino Riserva 2016 - Suckling 99/100 punten
Deze Brunello di Montalcino Riserva heeft een robijnrode kleur met krachtige aroma's van bloemen, rozen, donker bosfruit en bosgrond. De wijn is vol, complex en fluweelzacht met mooi rood fruit en zachte tannines in de lange afdronk. De Riserva wordt uitsluitend in de allerbeste oogstjaren gemaakt van de oudste wijngaard. De Riserva heeft 36 maanden gerijpt in eiken vaten en vervolgens nog 3 jaar op de fles in de kelders van het domein.
James Suckling beoordeelt deze wijn met 99/100 punten vanwege de complexiteit en schoonheid van de wijn met geuren van parfum, cederhout, gedroogde bloemen, zwarte kersen, blauwe bessen en verpulverde steen. De wijn heeft een horizontale diepte die bijna eindeloos lijkt door de ultra-fijne tannines.
WineCritics beoordeelt deze wijn ook met 99/100 punten vanwege de belangrijke bloemenboeket, rijke rode vruchten en citrusvruchten. De wijn heeft zachte tannines en een warme, omhullende finale.
Eredi Fuligni's Brunello di Montalcino Riserva is een perfecte combinatie met gestoofd wildbraad.
Jahrgang2016
LandItalien
AnbaugebietBrunello di Montalcino
RebsorteSangiovese
WeinstilKomplex & Kräftig
Hersteller/ImporteurVF
Farbe/ArtRotwein
KlassifikationDOCG Brunello di Montalcino
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt14,50 % Vol.
Optimal bis2050
ArtikelnummerBRU-1010-R01713-16

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?