2018 | Italien

Fuligni Rosso di Montalcino Ginestreto 2018

Speichern
Volgens Antonio Galloni, One of Montalcino’s benchmark Rossos, mooi van structuur, prachtig in balans, toegankelijk, elegant, heerlijk rood fruit en zijdezachte tannines in de afdronk. Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Herkunft
    Italien
29,45 39.27 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

De Ginestreto van Fuligni is een hoge kwaliteit Rosso di Montalcino met 92/100 punten van Suckling. De Rosso heeft een diep kersenrode kleur en een heerlijk boeket van kruidige tonen, bloemen en rood rijp fruit. In de mond is de Rosso mooi van structuur, prachtig in balans, toegankelijk, elegant, heerlijk rood fruit en zijdezachte tannines in de afdronk. De druiven van deze Rosso di Montalcino komen uit de wijngaard van de Brunello di Montalcino, meest van de wat jongere planten. De Rosso wordt gemaakt van de Sangiovese Grosso druif, die ook voor de Brunello di Montalcino wordt gebruikt. Na de zorgvuldige selectie en pluk van de druiven ondergaan zij een zachte persing en het vergistingsproces geschiedt in grote stalen vaten onder een gecontroleerde temperatuur. De verdere rijping van de wijn geschiedt voor enkele maanden in grote eiken vaten. Deze Rosso di Montalcino is heerlijk bij een pasta Bolognese en belegen kaas. James Suckling geeft deze wijn 92/100 punten en noemt het de beste Rosso di Montalcino met berry, cherry, light cedar en chocolate undertones.
Jahrgang2018
LandItalien
Hersteller/ImporteurVF
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt13 %
ArtikelnummerTOS-1010-R01705-18

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?