Giraudon

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?

 De charmante Aurélie Giraudon runt het familiedomein in het piepkleine Chitry-le-Fort, een gehuchtje op slechts een kwartier rijden van de stad Chablis. Het is bekender van zijn karakteristieke, middeleeuwse kerk dan van zijn wijnen die grotendeels lokaal worden gedronken. De totale appellation telt dan ook slechts 47 hectare wijngaard voor wit en 31 ha voor rood & rosé samen. 

Een van de weinigen met Chitry Rouge

De wijngaarden van Domaine Giraudon liggen nét buiten de Chablis-appellation die, ter vergelijking, 4.000 ha groot is. De witte Chitry, uiteraard gemaakt van chardonnay, doet ons dan ook denken aan een Chablis.

Voor de meeste wijnboeren in Chitry is wit belangrijker dan rood maar voor Aurélie is dat precies andersom. Daarmee is ze een van de weinigen die een echte Chitry Rouge heeft omdat de helft van alle pinot noir door de andere boeren aan de lokale coöperatie wordt verkocht die deze vervolgens mengt met pinot van andere dorpen en verkoopt onder de meer generieke appellation Bourgogne Rouge.
De rode Chitry van Domaine Giraudon is Pinot Noir in zijn meest elegante en pure vorm! Een echte aanrader.

Domaine Giraudon - Chitry
Bourgogne-Chitry Bourgogne-Chitry