2015 | Italien | Sardinien

Ballu Tundu 2015 Sedilesu, Cannonau di Sardegna Riserva DOC

 • Ballu Tundu 2015 Sedilesu, Cannonau di Sardegna Riserva DOC
Speichern
Hoogste waardering Italiaanse Sommeliers, traditioneel gemaakte bio Cannonau Riserva, krachtig, vol, complex, mooi in balans, heerlijk donker rood rijp bosfruit, fluweelzachte tannines in de lange afdronk. Lesen Sie die Verkostungsnotizen
 • Geschmack
  Komplex & Kräftig
 • Rebsorte
  Cannonau
 • Herkunft
  Italien, Sardinien
Regulärer Preis 29,25 Sonderpreis 26,25 35.00 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Bewertungen
Rezensionen

"Traditioneel gemaakte Riserva Cannonau"

Traditioneel gemaakte Riserva Cannonau di Sardegna van 100 jaar oude wijngaard.
Oogstjaar 2014, een van de beste oogstjaren in Sardinië ooit!

Diep donkerrode wijn, met intense geuren van donkerrood rijp bosfruit en verse kruiden. De smaak is krachtig, vol, complex, mooi in balans, heerlijk donker rood rijp bosfruit, fluweelzachte tannines in de lange afdronk.

In de 100 jaar oude wijngaard wordt nog traditioneel gewerkt. De stokken die de druiven leveren vor de Ballu Tundu zijn 60 tot 100 jaar oud. De gronden tussen de stokken in de wijngaard wordt met ossen geploegd. De wijngaard ligt op een hoogte van 650 meter. De wijngaard is aangeplant met de Cannonau di Mamoiada kloon. Deze wijn is de meest traditionele wijn, die door Sedilesu wordt gemaakt. Door de hoogte van de wijngaard en de ligging met de zee in de nabijheid zijn de nachten koud. Door de grote temperatuursverschillen tussen dag en nacht neemt de gelaagdheid in smaken van de druiven toe. Bovendien zorgt de koude in de nachten ook voor de gezondheid van de stokken. Chemische bestrijdingsmiddelen worden dan ook niet gebruikt. De wijnen zijn dan ook voorzien van het BIO certificaat.

De druiven worden in oktober, na een zorgvuldige selectie, met de hand geplukt. Alleen de allerbeste druiven worden gebruikt voor deze " top riserva" Na de pluk worden de druiven nogmaals geselecteerd op kwaliteit bij de sorteertafel bij de wijnmakerij. Hierna worden de druiven zacht geperst. De vergisting van de druievn geschiedt volledig spontaan, zonder toevoeging van externe gisten. Het vergistingsproces neemt dan ook 30 tot 45 dagen in beslag. Verdere rijping van de wijn geschiedt in kegelvormige eiken vaten voor een periode van 12 maanden. Vervolgens ontwikkelt de wijn zich nog voor 12 maanden in cementen tanks. Hierna wordt de wijn geboteld en ontwikkelt zich nog voor een periode van 9-12 maanden verder in de kelder van het domein. De wijn wordt niet gefilterd. Hierdoor ontwikkelt de wijn zich nog lang in de fles.

Cannonau Riserva wijn/spijs tip: perfect bij witvlees- en roodvlees gerechten, rijpe kazen.
Jahrgang2015
LandItalien
AnbaugebietSardinien
RebsorteCannonau
WeinstilKomplex & Kräftig
Hersteller/ImporteurVF
Farbe/ArtRotwein
KlassifikationDOC Cannonau di Sardegna
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt15,50 % Vol.
Optimal abJetzt trinkreif
Optimal bis2035
VerschlussartKorken
EAN8034141151118
ArtikelnummerSAR-1020-R04008-15
Auszeichnungen
 • Ballu Tundu 2015 Sedilesu, Cannonau di Sardegna Riserva DOC

Decanter
93/100 punten
The two superb 2010 Riserva-level wines produced by Giuseppe Sedilesu (one called Ballu Tundu and the other, top wine just a plain Riserva) prove just how exciting Sardinian Cannonau can be. This wine, grown in Mamoiada vineyards at an average altitude of 700m, has earthy, gruff, planty aromas with dense, exciting, almost shocking flavours which combine plentiful extract with intensely earthy, almost medicinal flavours and vivid plumskin acidity. 

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?