2020 | Italien

Giuseppe Sedilesu Mamuthone 2020 Cannonau di Sardegna

Speichern

Deze wijn heeft een indrukwekkende geur met nuances van volrijp rood fruit, zoals sappige pruimen en zoete kersen, vergezeld door subtiele tabaksnoten en kruidige aroma's. Bij het proeven onthult de wijn zich als een ware krachtpatser, met zijn krachtige fruitigheid, aangename houtachtige ondertonen en stevige maar rijpe tannines.

Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Geschmack
    Komplex & Kräftig
  • Rebsorte
    Cannonau
  • Herkunft
    Italien
Regulärer Preis 19,80 Sonderpreis 17,50 23.33 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

"Een echte krachtpatser"

Bij aankomst in de kelder wordt er zorgvuldig geselecteerd, gevolgd door het verwijderen van steeltjes en het licht kneuzen van de druiven. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks, waarbij de temperatuur zorgvuldig wordt gecontroleerd en gehandhaafd tussen 20°C en 30°C gedurende een periode van vijftien dagen. Vervolgens krijgt de wijn de tijd om te rijpen in zowel traditionele houten vaten als moderne betonnen tanks. Na deze fase rijpt de wijn nog eens 3 maanden in de fles, nadat er een lichte filtratie heeft plaatsgevonden.

Een deel van de wijn ondergaat een rijping van twaalf maanden in vaten van verschillende groottes.

De wijn presenteert zich met een krachtige geur, waarin aroma's van rijp rood fruit zoals pruimen en kersen harmonieus samenkomen met subtiele tabaksnuances en kruidige tonen. Bij het proeven wordt de krachtige persoonlijkheid van de wijn bevestigd, met zijn intens fruitige karakter, subtiele houtachtige accenten en krachtige, toch rijpe tannines.
Jahrgang2020
LandItalien
RebsorteCannonau
WeinstilKomplex & Kräftig
Hersteller/ImporteurVF
Farbe/ArtRotwein
KlassifikationDOC Cannonau di Sardegna
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt14,50 % Vol.
Optimal abJetzt trinkreif
Optimal bis2029
AllergeneSulfite
VerschlussartKorken
ArtikelnummerE104405

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?