2020 | Italien | Sardinien

Giuseppe Sedilesu Sartiu Cannonau di Sardegna 2020

Speichern

Sartiu" is de meest drinkbare en jongste Cannonau di Sardegna DOC van de Sedilesu-wijnmakerij, gemaakt van Cannonau-druiven. Sartiu een soepel drinkende rode wijn aangename nuances van rode bessen en pruimen, evenals tonen van rode bloemen en wilde kruiden.

Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Geschmack
    Rund & Geschmeidig
  • Rebsorte
    Cannonau
  • Herkunft
    Italien, Sardinien
Regulärer Preis 13,85 Sonderpreis 12,50 16.67 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

"Stevig maar toch soepel"

Sartiu wordt geproduceerd uit de jongste wijngaarden van Sedilesu - maximaal vijftien jaar oud - die zijn geplant met bredere plantafstanden dan de meer dan vijftig jaar oude wijngaarden, maar nog steeds in de alberello-stijl, in de omgeving van Mamoiada. Deze wijngaarden hebben opbrengsten van niet meer dan zestig quintals per hectare en groeien op een bodem van afbrokkelende graniet. Deze bodem blijkt bijzonder geschikt voor Cannonau-druiven in dit gebied, vanwege de frisheid en mineraliteit die het aan de wijnen kan geven. De druiven worden strikt met de hand geoogst in oktober, waarbij de oogst afhankelijk van het seizoensverloop kan worden vervroegd of vertraagd. In de wijnkelder worden ze op traditionele wijze rood gevinifieerd, waarbij de schilweking in het most 10-12 dagen duurt, een korte periode vergeleken met producten zoals Grassia of Ballu Tundu. Tegelijkertijd start de gisting spontaan, dankzij de inheemse gisten die overvloedig aanwezig zijn op de druivenschillen, en zonder temperatuurcontrole. Na het voltooien van de alcoholische gisting rijpt Sartiu gedurende tien maanden in cementen tanks en ondergaat het, voordat het wordt gebotteld, een lichte klaring.

In het glas schittert Sartiu in een intense en levendige robijnrode kleur, doorschijnend in het licht, stevig maar toch soepel bij het walsen.

In de neus onthult het frisse aroma's van rood fruit zoals kersenpruimen, rode bessen en pruimen, evenals tonen van rode bloemen en wilde kruiden.

Op het gehemelte is Sartiu een soepel drinkende rode wijn, fris, mineraal en met aanwezige maar niet opdringerige tannines.
Jahrgang2020
LandItalien
AnbaugebietSardinien
RebsorteCannonau
WeinstilRund & Geschmeidig
Hersteller/ImporteurVF
Farbe/ArtRotwein
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt13,50 % Vol.
Optimal abJetzt trinkreif
AllergeneSulfite
ArtikelnummerE104404

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?