2022 | Südafrika | Robertson

Goedverwacht Great Expectations 2022 Colombar

Speichern

Een verfrissend bouquet met impressies van guave en passiefruit dat zich voortzet in de verrukkelijke, fruitige smaak met een knisperend frisse zuurgraad.

Lesen Sie die Verkostungsnotizen
 • Geschmack
  Frisch & Lebendig
 • Rebsorte
  Colombard
 • Herkunft
  Südafrika, Robertson
10,95 14.60 pro Liter
/ Price per bottle
Nicht lieferbar
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

"'Great Expectations' worden waargemaakt"

Het beroemde boek Great Expectations (Grote Verwachtingen) van de Engelse schrijver Charles Dickens inspireerde eigenaar en wijnmaker Jan du Toit tot een serie gelijknamige wijnen waarvan bijieder komend oogstjaar de 'expectations' omtrent de kwaliteit die van het vorige jaar overtreffen.

Het Zuid-Afrikaanse estate Goedverwacht ligt in deBreederivier vallei in het district Robertson Valley, zo'n 150 km ten oosten van Kaapstad. De 130 ha. tellende wijngaard heeft verschillende soorten terroir waar de verschillende druivensoorten op zijn afgestemd. Het warme en droge klimaat en het ontbreken van zware industriezorgen voor ideale omstandigheden. Het beroemde boek Great Expectations (Grote Verwachtingen) van de Engelse schrijver Charles Dickens inspireerde eigenaar en wijnmaker Jan du Toit tot een serie gelijknamige wijnen waarvan bij ieder komend oogstjaar de 'expectations' omtrent de kwaliteit die van het vorige jaar overtreffen. De kraanvogels op het etiket zijn vliegend afgebeeld en staan met hun beweging symbool voor het constant zoeken en streven naar verbetering ennieuwe horizons. Op een perceel met een kleiachtige terroir is gekozen voor de Colombar . De druiven worden 's nachts en in de vroege ochtend geplukt waarna Jan van de koele druiven alleen het zgn. 'free run juice' gebruikt. Dit is het beste sap dat na het ontstelen en kneuzen van de druiven vrij komt zonder dat er geperst wordt. Na de gisting op tank onder gecontroleerde temperatuur wordt de jonge wijn onmiddellijk gescheiden van zijn lie, geklaard en gebotteld.
 • Https& Thunfisch
 • Https& Forelle
 • Https& Hülsenfrüchte
 • Https& Chicorée
Jahrgang2022
LandSüdafrika
AnbaugebietRobertson
RebsorteColombard
WeinstilFrisch & Lebendig
Hersteller/ImporteurRobertson Zuid-Afrika
Farbe/ArtWeißwein
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt12,50 % Vol.
Optimal abJetzt trinkreif
Optimal bis2025
VerschlussartSchraubverschluss
ArtikelnummerE105020

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?