2019 | Italien

Grattamacco Bolgheri Superiore 2019

Speichern

De Bolgheri Superiore 2019, het vlaggenschip van Podere Grattamacco, combineert het karakter en de kracht van de Bordeauxdruivenrassen met de elegantie en frisheid van de Italiaanse sangiovese. Een Super Tuscan in optima forma die bovendien geweldig kan ouderen.

Lesen Sie die Verkostungsnotizen
  • Herkunft
    Italien
77,65 103.53 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

Op één van de twee heuvels die Bolgheri rijk is prijkt Podere Grattamacco, met een prachtig panoramisch uitzicht over de Toscaanse kust. Dit landgoed zag het licht in 1977 en sinds het allereerste oogstjaar 1982 kan dit iconische wijnhuis zich meten met de supersterren onder de Super Tuscans: Ornellaia, Sassicaia en Masseto

In 2002 nam de geboren Siciliaan en voormalig industrieel Claudio Tipa het domein over. Sinds hij de scepter zwaait, wordt Grattamacco door experts gezien als één van de meest toonaangevende en best georganiseerde wijnhuizen van Italië. Het landgoed bevindt zich temidden van 1200 hectare bos en strekt zich uit over 80 hectare, waarvan ruim 29 hectare beplant is met wijnranken en 14 met olijfbomen. In de wijngaarden en kelder wordt uiterst zorgvuldig gewerkt. De hele wijnbouw is bovendien biologisch en er wordt handmatig geoogst. Grattamacco is overigens één van de weinige domeinen in de regio die, naast de klassieke Bordeauxrassen, ook sangiovese heeft aangeplant, wat zorgt voor een unieke stijl Super Tuscan.

In de wijnkelder denkt men aan de kleinste details. De most fermenteert apart per druivenras in open houten vaten met behulp van inheemse gistsoorten. Daarna wordt de wijn opgevoed op grote Franse barriques, gevolgd door een lange rijping op fles in de kelders van het domein.
Jahrgang2019
LandItalien
Hersteller/ImporteurVF
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt14,50 % Vol.
ArtikelnummerE104390

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?