2020 | Italien | Toskana

Il Borghetto 2020 Montigiano Toscana IGP (Organic)

 • Il Borghetto 2020 Montigiano Toscana IGP (Organic)
Speichern

Het Toscaanse Il Borghetto maakt, in de woorden van Antonio Galloni (Vinous): “wijnen van opmerkelijk karakter en individualiteit”. Het is een echte ‘boutique winery’: van Montigiano worden nog geen 6.000 flessen van gemaakt.

Weitere Informationen
 • Geschmack
  Leicht & Fruchtig
 • Rebsorte
  Sangiovese
 • Herkunft
  Italien, Toskana
22,50 30.00 pro Liter
/ Price per bottle
Speichern
Auf Lager.
Verkostungsnotiz
Spezifikat​ionen
Rezensionen

“Een ijzeren vuist in een fluwelen handschoen”

Het Toscaanse wijndomein Il Borghetto, eigendom van de familie Cavallini, is in omvang én stijl een echte ‘boutique winery’. Op minutieuze wijze wordt er jaarlijks een bijzonder kleine productie van 10.000 flessen gemaakt, verdeeld over een handvol cuvées - dat komt neer op iets meer dan 33 vaten. Montigiano 2020 is afkomstig van de micro-percelen ‘La Collina’ en ‘Il Borghetto’, verspreid over de noordelijke kant van de Chianti Classico. Toch draagt het die naam niet: de familie heeft de regels van de appellatie namelijk aan de laars gelapt, om sangiovese te maken naar eigen visie.

Antonio Cavallini is behalve eigenaar ook de wijnmaker van dienst en werd opgeleid bij Domaine Dujac, een grote naam in de Côtes de Nuits. De kennis die hij daar opdeed heeft hij teruggenomen naar Toscane, om wijn te maken van sangiovese in waarlijk Bourgondische stijl. Voormalig wijnmaker Tim Manning (ondertussen werkzaam bij Fabbrica Pienza) kenmerkte de stijl als: “Een ijzeren vuist in een fluwelen handschoen”. Karakter, maar met finesse.

Montigiano wordt gevinifieerd en gerijpt (voor 12 maanden) op cementen tanks, om de integriteit van het fruit te bewaren. Deze wijn maakt daardoor ook de meest lichte en energieke indruk: een levendige samenstelling van rode bessen, kersen, aardbeien en pruimen. Met een lichte toets van mokka, laurier en een zweem rokerigheid glijdt de frisse wijn over de tong.
Jahrgang2020
LandItalien
AnbaugebietToskana
RebsorteSangiovese
WeinstilLeicht & Fruchtig
Farbe/ArtRotwein
Flascheninhalt0.75
Alkoholgehalt14,50 % Vol.
Optimal ab2024
Optimal bis2030
AllergeneSulfite
DurabilityBio Wein
VerschlussartKorken
ArtikelnummerE107605
Auszeichnungen
 • Il Borghetto 2020 Montigiano Toscana IGP (Organic)

Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?