Produkte im Warenkorb zusammenführen?

Sie haben bereits Artikel im Warenkorb Ihres Kontos. Möchten Sie diese mit den Artikeln zusammenführen, die Sie gerade in Ihren Warenkorb gelegt haben?

Leider können wir keine passenden Produkte zu ihrer Auswahl finden.

Ontdek de heerlijke wijnen uit Puglia

Bent u een liefhebber van Italiaanse wijnen en wilt u graag meer weten over de wijnen uit Puglia? Dan bent u bij Colaris aan het juiste adres. Puglia is een prachtige wijnregio in het zuiden van Italië, waar de wijntraditie al eeuwenlang wordt voortgezet. In deze tekst leest u meer over de gebieden waar de wijn vandaan komt, de kwaliteit van de wijn en de classificatie van de wijn.

De gebieden waar de wijn vandaan komt

Puglia is een uitgestrekte regio en de wijn wordt geproduceerd in verschillende gebieden, waaronder Salento, Manduria en Gioia del Colle. Salento is het meest zuidelijke gebied en staat bekend om de productie van rode wijnen van de Primitivo-druif. Manduria is beroemd om zijn rode wijnen van de Primitivo di Manduria, terwijl Gioia del Colle vooral bekend staat om zijn witte wijnen van de Verdeca-druif. De wijnen uit Puglia hebben een uniek karakter en zijn vaak krachtig en vol van smaak.

De kwaliteit van de wijn

De wijnen uit Puglia zijn van uitstekende kwaliteit en worden geproduceerd met respect voor de traditie en het terroir. De regio heeft een warm klimaat en een vruchtbare bodem, wat zorgt voor optimale omstandigheden voor de druiventeelt. De wijnboeren werken met veel passie en vakmanschap en streven naar de hoogste kwaliteit. De wijnen uit Puglia zijn dan ook regelmatig bekroond met internationale prijzen.

De classificatie van de wijn

De wijnen uit Puglia worden geclassificeerd volgens het Italiaanse systeem van herkomstbenamingen. De hoogste classificatie is DOCG, gevolgd door DOC en IGT. De DOCG-wijnen zijn de meest prestigieuze wijnen uit de regio en moeten aan strenge eisen voldoen. Voorbeelden van DOCG-wijnen uit Puglia zijn de Primitivo di Manduria Dolce Naturale en de Castel del Monte Bombino Nero Riserva. De DOC-wijnen zijn van hoge kwaliteit en moeten worden geproduceerd in een bepaalde geografische zone. Voorbeelden van DOC-wijnen uit Puglia zijn de Salice Salentino en de Aleatico di Puglia. De IGT-wijnen zijn wijnen die buiten de DOC- en DOCG-gebieden worden geproduceerd, maar wel aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen.

Ontdek onze Puglia wijnen

Bij Colaris hebben we een uitgebreid assortiment aan heerlijke Puglia wijnen. Van krachtige rode wijnen tot frisse witte wijnen en elegante roséwijnen. Onze wijnen komen van gerenommeerde wijnhuizen uit de regio en zijn met zorg geselecteerd door onze wijnexperts. Bekijk ons aanbod online en ontdek de heerlijke smaken van Puglia.

filters
Zurück zum Anfang